Taukari jaoks on Olümpiajooks esimene esinemine rahvaspordiüritusel ja ka esimene kord, kui ta rahvaspordiüritusele üldse satub. Samas sport ja liikumine ei ole säravale artistile sugugi võõras. „Ma nimetaks end mugavaks liikujaks. Näiteks suvel, kui on ilusad ilmad, siis teen kõik sõidud linnas rattaga, aga kui ilm nii hea ei ole, ega siis ratta selga ei kisu ka. Kuid samas Liikumisaasta soovituse liikuda kaks korda nädalas ja vähemalt pool tundi korraga, saan kindlasti igal nädalal täidetud ja veel pealegi,“ kinnitas Taukar.

24. mail on sportlikku ja tervislikku päeva Tartu Ülikooli spordihoone ümbrusesse veetma oodatud nii spordihuvilised, kes jooksma ja kõndima tulevad, kui ka need, kes veel ise rajale minna ei tihka. Väikestele lastele on spordihoone juures oma ala, kus lapsed lõbusalt ja sportlikult aega saavad veeta. ERGO lasteolümpia käigus on kõigil pisematel aktiivsetel liikujatel lastele jõukohaste vahenditega mitmesugustel spordialadel oma oskused proovile panna. Näiteks nagu vormelijooks erinevate takistustega pikitud rajal või odaviskes vahust tehtud odaga.
Täiskasvanud ja ka vanematest lastest pealtvaatajad saavad sisustada oma aega Tartu Ülikooli spordihoone parklas Liikumisalal, kus on võimalik mitmesuguste spordialadega tutvust teha. Liikumisalal saab tutvuda ja proovida mitmeid huvitavaid liikumisvõimalusi – alustades tuntud ja armastatud tänavakorvpallist kuni uudse ja huvitava disc golfini.

Olümpiajooksu korraldavad Eesti Olümpiakomitee ja Spordiürituste Korraldamise Klubi. Selver Eesti Linnajooksude sarja kuuluv rahvaspordiüritus on ühtlasi ka sarja avaetapp. Info ja jooksule registreerumine www.jooks.ee.

NB! Täna on viimane päev jooksule tasuta registreerimieks! Seda neile, kes pole viimase viie aasta jooksul rahvaspordiüritustel osalenud.