Tervisekontrolli raames selgitatakse, milline võiks olla sobiv spordiala, koormus ning intensiivsus. Pööratakse rõhku, kas juba valitud alal sportimine on ohutu ja kontrollitakse, ega pole ületreenimisohtu.

„Põhjaliku paketi läbinud tervisesportlane saab vereanalüüside kaudu teada, missugune on tema üldseisund ja kuidas koormus seda mõjutab. Samuti kuuluvad paketti kliinilised uuringud nagu näiteks EKG koormustest, kopsude funktsionaalne kontroll, vererõhu mõõtmine, pikkuse, kaalu ja vööümbermõõdu mõõtmine. Lisaks kohtutakse ka füsioterapeudiga, kes müomeetria aparaadiga hindab lihaste olukorda. Jälgitakse lihaspinget, lihase jäikust ja lihase elastsust ning vajadusel annab arst soovitused erinevateks harjutusteks," kommenteeris Toomas Põld, Qvalitas Arstikeskuse peaarst.

Qvalitas Arstikeskus lööb sellel aastal kaasa projektis „Eesmärgiks SEB Tallinna Maraton“, kus valiti välja kuus jooksjat, kes on esimesed tervisesportlase paketi katsetajad.

Projekti eesmärgiks on harida jooksjaid sellest, mida teadlik treenimine endas hõlmab – olgu selleks siis enda tervisliku seisundi jälgimine, või treeningute sisu ja ülesehitus. Sportlaste käekäiku saab jälgida Maraton100 veebilehel ja Delfi Spordis.

Rohkem infot tervisesportlase paketi kohta leiab siit.