Nike Noortejooks kuulub üleeuroopalise kampaania Spordinädal 2015 programmi. Nii Spordinädala kui ka Nike Noortejooksu eesmärk on aktiviseerida koolinoorte liikumisharrastust ning pakkuda võimalikult paljudele noortele positiivseid liikumisega seotud kogemusi.

Tallinnas Vabaduse väljakult läbi vanalinna ja Šnelli pargi kulgevale 4-kilomeetrisele Nike Noortejooksule on juba registreeritud rohkem osavõtjaid, kui eelmisel aastal jooksuraja läbis. Kõik osalejad saavad Nike jooksusärgi, millega oodatakse noori ka rajale.

Nike Noortejooksul on nii individuaalarvestus kui ka võistkondlik arvestus 5-liikmelistele tiimidele, kellest parimaid autasustatakse Nike auhindadega. Kõige rohkem õpilasi registreerivale õpetajale on preemiaks Nike jooksujalatsid.

Nike Noortejooksu start antakse laupäeval, 12. septembril kell 17.00 Vabaduse väljakul. Pühapäeval, 13. septembril toimuv SEB Tallinna Maraton on Eesti suurim rahvaspordisündmus, kus saab end proovile panna maratoni, poolmaratoni ning 10 kilomeetri jooksu- ja kõnnidistantsil (sh kepikõnd).

Nike Noortejooksu soodusregistreerimine kestab 6. septembrini aadressil www.jooks.ee. Samal veebiaadressil saab registreerida SEB Tallinna Maratoni põhidistantsidele ja Mesikäpa lastejooksudele.