Kooliolümpia pidulikumad osad oli avaparaad ja lõpetamine. Läbi kolme päeva kestnud erinevate alade jõuproovidel esindas iga osalev klass ühte riiki Euroopas. Kooliolümpiamängudelt ei puudunud ka olümpiatuli ja traditsiooni kohaselt antav sportlasvanne.

Olümpiamängud avamisel osalenud olümpiavõitja Jaak Uudmäe kutsus kõiki osalejaid üles kinni pidama ausa mängu reeglitest, pidama lugu oma vastastest ja leidma mängudelt endale uusi sõpru. Jaak Uudmäe peab positiivseks, et olümpismi ja selle ideaale peetakse ka koolides oluliseks. „Aus mäng ja teineteise austamine on alustõed, mis toetavad noorte kujunemist eluterve ja positiivse suhtumisega inimesteks. Narva Pähklimäe Gümnaasiumi kooliolümpiamängud on hea näide, et spordi alusväärtuste viimine noorteni ei ole enam pelgalt riigi või spordiorganisatsioonide huvi. Vastutust tunneb ja aina enam aitab kaasa ka erasektor. Üks positiivne näide sellest on Coca-Cola Fondi panus liikumisharrastuse edendamisse Eestis, läbi programmi „Liikumine teeb erksaks!, mille üks osa tänane üritus ka on,“ rääkis spordi- ja liikumisharrastuse rollist ja valdkonna edendamisest Uudmäe.

Narva Pähklimäe Gümnaasiumi kooliolümpiamängud kestsid kolm päeva ja kust võtsid erinevatel spordialadel omavahel mõõtu 4. kuni 11. klasside õpilased, õpetajad ja lapsevanemad. Kogu koolipere kaasaval spordipeol võisteldi jalgpallis, korvpallis, võrkpallis, rahvastepallis, saalihokis, lauahokis, kergejõustikus, males, tänavakorvpallis ja sportlikus vabavõitluses. Kooliolümpiamängude raames toimus ka spordi mälumäng ja quest orienteerumine.

Narva Pähklimäe Gümnaasiumi kooliolümpiamängud toimusid programmi „Liikumine teeb erksaks“ raames, mis on Coca-Cola Fondi ja Eesti Olümpiakomitee koostööprojekt. Programmi raames toetatakse käesoleval aastal 25 perespordiürituse läbiviimist Eesti erinevates piirkondades.

Sündmust korraldati koostöös Narva Linnavalitsuse Kultuuriosakonna, Narva Pähklimäe Gümnaasiumi, jalgpalliklubi Narva Transi, Eesti Lauahoki Liidu, ajaleht Narva ja Narva noortekeskuse Noor TV.

Kooliolümpiamängud Narva Pähklimäe Gümnaasiumis

Kooliolümpiamängud Narva Pähklimäe Gümnaasiumis

Olümpiavõitja Jaak Uudmäe ja EOK liikumisharrastuse juht Peeter Lusmägi

Kooliolümpiamängud Narva Pähklimäe Gümnaasiumis

Kooliolümpiamängud Narva Pähklimäe Gümnaasiumis

Kooliolümpiamängud Narva Pähklimäe Gümnaasiumis

Kooliolümpiamängud Narva Pähklimäe Gümnaasiumis