Teiste seas võtab Energiajooksust osa ka hetke Eesti üks paremaid pikamaajooksjaid Roman Fosti, kes on lubanud võistlusel sihikule võtta poolmaratoni Eesti rekordi. Senine rekord 1 tund ja 3 minutit on 2001. aastast Pavel Loskutovi nimel. Kõrget tempot aitab Fostil hoida käesoleval aastal erinevatel võistlustel samuti head kiirust näidanud keenialane Ibrahim Mukunga Wachira, kes jooksis möödunud nädalavahetusel Tartus tänavarajal peetud 10-kilomeetri distantsil aja alla 30 minuti.

Narva Energiajooksule on võimalik maikuu lõpuni registreeruda soodushinnaga aadressil www.jooks.ee. Võistluse korraldajad Spordiürituste Korraldamise Klubist prognoosivad praegust registreerumise aktiivsust arvesse võttes 13. juuniks Narva Energiajooksule vähemalt 4000 liikumisharrastajat, mis on ühtlasi ka osavõtjate rekord.

Programmi kuuluvad 21,1-kilomeetrine poolmaraton ning 7-kilomeetrine distants jooksjatele, kõndijatele või kepikõndijatele. Tegemist on kiire rajaga, mis kulgeb mööda Narva linna ja lähiümbruse kõvakattega teid. Viimased kilomeetrid joostakse mööda vastrenoveeritud Narva jõeäärset promenaadi.

Energiajooksuga samal ajal toimub Narva linnuse hoovis Eesti Energia poolt korraldatav Energiapäev, kus tegevust jagub mitmeks tunniks kogu perele. Päev algab kell 11 lastejooksudega, mille järel jätkub programm kohalike tantsukollektiivide etteastega. Samuti astuvad lavale ansambel Mjäu ja Daniel Levi bänd. Kavaga saab tutvuda Spordiürituste Korraldamise Klubi koduleheküljel www.jooks.ee. Üritus on kõigile tasuta.

Narva Energiajooks on Eesti Energia, Narva Linnavalitsuse, Kultuuriministeeriumi ja MTÜ Spordiürituste Korraldamise Klubi algatusel loodud sündmus, mille eesmärk on innustada inimesi tervisespordiga tegelema ning tõsta Ida-Virumaa tähtsust Eesti kultuuri- ja spordimaastikul. Narva Energiajooks kuulub Eesti linnajooksude sarja.