21.-27. septembrini toimuv MOVE Week on iga-aastane liikumisnädal ja osa Rahvusvahelise Spordi ja Kultuuri Liidu ISCA kampaaniast NowWeMOVE (Nüüd me liigume), et panna eurooplased ennast rohkem liigutama ja füüsilisest tegevusest rõõmu tundma.

WHO on oma uuringutes välja toonud, et 2/3 eurorooplastest ehk üle 290 miljoni Euroopa elanikest ei ole füüsiliselt piisavalt aktiivsed. Soovituslik füüsiline kooormus täiskasvanule on 30 minutit päevas ja lastele 1 tund päevas. Samuti on vähene liikumine enneaegsete surmade üks põhilistest põhjustest. Seda ületavad veel ainult kõrgvererõhutõbi, suitsetamine ja diabeet.

Vaata videot:

MOVE Weeki suurem eesmärk on saada 2020. aastaks veel 100 miljonit inimest üle Euroopa liikuma. Eestis on hetkel registreeritud ligi 160 erinevat üritust üle Eesti, mille hulgast endale sobivaim valida.

Toome siinkohal välja mõned toredad üritused, mis liikumisnädalal toimuvad:

23.09 toimub Õismäe tiigi terviseraja välitrenažööridel näidistreening.

23.09 toimub Telliskivi Seltsi spordiklubi, Kalamaja ning sõprade võrkpalliturniir.

24.09 toimub Narva Firmajooks. Ettevõtetele mõeldud teatejooksu distantsi pikkus on 5 km ja meeskonna 5-st liikmest igaüks jookseb ühe kilomeetri .
25.09 toimub täpsusliikumise võistlus, mis ootab kõik aktiivsed inimesi jalgratastel, rulluiskudel, rullsuuskadel, tõuksidel ja ruladel. Lisaks on oodatud jooksjad, jalutajad ning kepikõndijad.

26.09 toimub Pirita tervisepäev, mille eesmärk on pakkuda linnaosa elanikele ja kooliperele võimalust veeta sportlik päev perede ja sõpruskondadega.

Rohkem infot MOVE Week Eesti ürituste kohta leiate estonia.moveweek.eu/events/2015/estonia/5 Eestis aitab liikumisnädalat läbi viia Eestimaa Spordiliit JÕUD ning ürituse suurtoetaja on Coca-Cola.