Move Weeki lõpu eel, 4. oktoobril oodatakse sügiseselt kuldsesse Tartusse ligi 5000 suurt ja väikest jooksusõpra kus antakse avapauk 3. Tartu Linnamaratonile. Suuruselt teise maratonijooksu Eestis teeb eriliseks asjaolu, et 42-kilomeetrine distants joostakse ühel pikal ringil ja suur osa sellest Tartu linnasüdames. Maratonil läbitakse seitse linnaosa – Kesklinn, Karlova, Ropka, Annelinn, Ihaste, Supilinn ja Tähtvere, korra viib jooks ka linnast välja Luunja valda. „Oleme rajaga tõsiselt vaeva näinud, et vältida raja kordumisest tulenevat rutiini,“ sõnab maratoni direktor Indrek Kelk. 

Samuti oli jooksuraja planeerimisel oluline, et saaks läbida võimalikult palju Tartule olulisi ja sümboolseid kohti – Raekoja plats, Ülikool, Toomkiriku varemed ja Jaani kirik, Karlova ja Supilinn, Emajõe kaldad ja Toomemägi, Ingli sild ja Kuradisild jne. „Julgen öelda, et Tartu Raekoja taustal finišeerimine pakub võimalust kõige ilusamate maratoni finišifotode tegemiseks Eestis,“ tõdeb Kelk.
Kavas on nii täispikk 42 km distants kui ka 21 km pikkune poolmaraton, lisaks on võimalik joosta või läbida kepikõnniga 10 km pikkune Sügisjooks. Peale selle toimuvad ka lastejooksud TILLUjooks ja MINImaraton, samuti Tudengimaraton. „Sellel aastal paistab nii maratoni kui ka poolmaratoni distantsi osalejate arv kokku ületama 1000 piiri, kui liita juurde 10 km distantsil ja Lastejooksudel osalejad, siis on tõenäoliselt oodata 5000 osaleja piiri ületamist, samas ei ole üritus ülearu suur ja maratonimelu mahub veel ilusti Raekoja platsile ja Küüni tänava parki,“ ütlb Kelk.

Uuri täpsemalt Tartu Linnamaratoni kodulehelt: https://www.tartumaraton.ee/et/yritused/linnamaraton/3/