01. ja 02. oktoobril oodatakse Salme Kultuurikeskusesse eakaid üle Eesti, et heas seltskonnas maha pidada järjekorras viies Eakate Festival.

Need kaks päeva on täis kohtumisi omaealistega, muusikat, tantsu ja etteasteid. Kavas on kasulikud loengud ning tutvustatakse huvitavaid tooteid ja teenuseid.

Eelmisel aastal võttis festivalist osa üle 3000 inimese, programmis oli arvukalt erinevaid loenguid ja esines 41 taidluskollektiivi.

Kuna 2014 on liikumisaasta ning Eakate Festivaliga samal nädalal leiab aset ka rahvusvaheline üleeuroopaline liikumisnädal Move Week, siis on sel aastal rohkem tähelepanu pööratud just liigutamisele ja harrastusspordile.

MTÜ Inkotuba koostöös Liikumisaastaga kutsub inimesi Eakate Festivali liikumissaali, kus saab kuulata, näha ja proovida mitmeid liikumisega seotud tegevusi. Näiteks tutvustatakse uudset lahendust lihasvalude ja pingete leevendamiseks - kinesioteipimine. Liigutamisnurgas on väljas vaatamiseks ja proovimiseks lihtsad treeningvahendid, mis kõigil kodus olemas võiksid olla. Lisaks antakse nõu ja motiveeritakse osalejaid televiisori ees võimlema, tehakse kepikõnni tutvustusi ja toimuvad ka kepikõnniretked. Saab tutvuda Eesti pordiajaloo näitusega. Õuealal on aktiivsek ajaveetmiseks ülesse seatud petanque mänguväljak jne jne.

Festivali üldprogrammis on liikumisest ja võimlemisest juttu palju. Lisaks on kavas näiteks ka naeruteraapia, mis on üheaegselt ka lihastreening, ning palju teisi tervisealaseid loenguid.

Avatseremoonial, 01. oktoobril peetakse meeles neid tegusid ja persoone, kes eakate elu on rikastanud. Konkursi „Aastad täis sära ja väärikust“ nominentidele antakse kätte auhinnad. Samuti pööratakse konkursil enam tähelepanu liigutamisele ja olemasoleva spordi kategooria kõrvale on lisatud ka kategooria aktiivne eakas tervisesportlane/treener.

Eakate Festivali tasuta pääsmed on saadaval festivali suurtoetaja Südameapteegi 66-st esindusest üle Eesti!

Täpsemat infot Eakate Festivali kohta saab aadressilt: http://www.eakatefestival.ee/festival-2/

Tasuta pääset mitte omades, tuleb üritusele sissepääsuks lunastada pilet.