Näiteks juba homme Kõrvemaal toimuval RMK Kõrvemaa Kevadjooksul on lastele oma ala „Noorendik“, kus lapsed saavad osa võtta 300 meetri pikkusest jooksust ja valmistada pärast lõkke ääres päris oma medali. Lisaks on Sportland Kõrvemaa Matka- ja Suusakeskuses väikese tasu eest avatud ka päris lapsehoid neile lapsevanematele, kes ise kevadjooksul osalevad.
Lastele mõeldud tegevusi ja võistlusi on ka igal KlubiTartu Maratoni korraldatud neliksarja üritusel, kus hooaja jooksul on ka pisematel spordihuvilistel võimalik läbida oma Mini Nelikürituse sari.
17. mail toimuvale Maijooksule tasub lapsed samuti kaasa võtta, sest väikestel jooksuhuviliste jaoks paarisajameetrisel distantsil Draakoni lastejooksud.
24. mail Tartus toimuval Olümpiajooksul on laste tegevused koondatud Ergo lasteolümpia alale, kus saavad kõik noored osalejad proovida mitmeid kergejõustikualasid jõukohaste vahenditega ja läbida ka Ergo lasteolümpia peaala, milleks on ligi 200-meetrine jooks.

Toredaid tegevusi lastele toimub kindlasti veel paljudel Eestis toimuvatel rahvaspordiüritustel ja seega on alati põhjust üritustele minna ikka koos perega.

Perega koos liikumisest ja ühiselt rahvaspordiüritustel osalemisest rääkis Delfile ettevõtja ja maratonihunt Meelis Atonen, kes kinnitas, et tema osaleb rahvaspordiüritustel kolmel juhul neljast terve perega.
„Näiteks Viljandi järve jooks on selline, kus käime kindlasti kogu perega koos. Meie kuueliikmelisest perekonnast neli liiget jooksevad 12 km jooksu, kaks nooremat endale jõukohast lastejooksu,“ rääkis Atonen, lisades, et koos perega käiakse veel ka orienteerumispäevakutel ja talvel näiteks Soomes suusalaagris. Atoneni hinnangul on sportlikud vanemad oma lastele heaks eeskujuks – lapsed näevad, et sport on lahe ja liikumine mõjub hästi ning neid ei pea selleks sundima.

Nii et vabandusi ei ole, vali aga Liikumisaasta kalendrist põnevamana tunduvad üritused välja ja mine naudi liikumist ja loodust kogu perega.