„Me oleme TAI-s püüdnud enda inimeste jaoks liikumist lihtsalt lihtsamaks teha. Mitte ei maksa teatud üritustel osalemise eest, vaid suurema efekti annab see, kui inimesele igapäevaselt liikumisharrastusega tegelemine lihtsaks teha,“ arvas Jesse.

Näiteks käib praeguseks juba kolm seltskonda TAI töötajaid lõunapausi ajal Pääsküla rabas kõndimas ja jooksmas. Sellepärast sai TAI ruumidesse kolme aasta eest ka duširuum ehitatud. Samuti on neil rattaga tööle tulijate jaoks varjualusega rattaparkla.

Jesse tunnistab, et on ka üks nendest inimestest, kes teab väga hästi, millest Erki Nool rääkis, kui ta ütles, et trenni minemise juures on kõige raskem tee iseenda kodu ukseni. „Aga mida lihtsam ja loomulikum see tundub, seda altimad on inimesed liikumisharrastusega tegelema,“ ütles Jesse.

Tema hinnangul aitab kaasa ka koostegemine: „Mis seal salata, väga paljud ikkagi vajavad tõuget sõpradelt. Kui sul on kellegagi kokkulepe, siis on sellest raskem taganeda kui ainult lubadusest iseenda ees. Endal tulevad ikka mingisugused toimetused ette, aga kui on naabriga, sõbraga, sõbrannaga kokku lepitud, siis sa ei saa ju teist inimest alt vedada.“

Samuti peab ta heaks vahendiks ka mitmesuguseid üritusi, mis liikuma tõmbavad. „Ma arvan, et need üritused tõmbavad kaasa ja näitavad, et see on tegelikult lihtsam ja kergem, kui sa toaseinte vahel olles seda endale ette kujutad,“ ütles ta.

Südamenädal on küll lõppenud, kuid Liikumisaasta tervikuna kestab. Järgmine suurem üritus, mis Liikumisaasta raames aset leiab, on 24. mail Tartus toimuv Olümpiajooks. Et innustada ja motiveerida 10 km distantsi joostes või käies läbima ka neid, kes viimasel viiel aastal või kunagi varem pole ühelgi rahvaspordiüritusel osalenud, võimaldab Liikumisaasta Olümpiajooksust tasuta osa võtta. Selleks tuleb enne aprilli lõppu jooksu registreeruda kodulehel www.jooks.ee.