Nimelt loosib Marathon100.com jaanuarikuu alguses kõikide novembris-detsembris SUUNTO Virtuaaljooksudel osalenud jooksjate vahel välja Suunto Ambit2 R GPSiga pulsikella.

Virtuaaljooksude hooaja lõpus ehk aprillis loositakse kõikide SUUNTO Virtuaaljooksudel osalenud jooksjate vahel välja uus Suunto Ambit3 Sport GPS pulsikell. Loosimisel osalevad kõik SUUNTO Virtuaaljooksudest osa võtnud jooksjad, iga osaluskord annab loosimisel ühe hääle.

Teiseks suuremaks muutuseks saab olema Virtuaaljooksude heategevuslik pool
Nimelt annetab Marathon100 kolmandiku SUUNTO Virtuaaljooksude osavõtutasudest heategevuslikul eesmärgil. Heategevusliku organisatsioon, kellele kogutud raha annetatakse, valitakse välja jooksjate endi poolt Marathon100 Facebook’i lehel toimuval hääletusel. Selleks, et rohkem head teha, muudame ka virtuaaljooksude osavõtutasu maksmise põhimõtet – kui eelnevalt oli Virtuaaljooksu osavõtutasu (5 eurot) maksmine vabatahtlik, siis SUUNTO Virtuaaljooksudest osavõtmisel muutub osavõtutasu kohustuslikuks.

Võid oma kalendrisse märkida järgmise nelja SUUNTO Virtuaaljooksu toimumise kuupäevad, millest üks toimub juba lähiajal! 
- 8. ja 9. november;
- 29. ja 30. november;
- 13. ja 14. detsember;
- 1. jaanuar.

1. jaanuaril toimuv virtuaaljooks on erandlikult ühepäevane ent ka kuupäev ise on erandlik. Samas – mis oleks meeldivam viis uue aasta alustamiseks, kui üks korralik jooks!

SUUNTO Virtuaaljooksudel on kavas neli võistlusdistantsi – 5 km, 10 km, 21,1 km ja 42,2 km. Nädalavahetuse jooksul võib võistelda ühel, kahel või kasvõi kõigil võistlusdistantsidel, kusjuures osavõtutasu tuleb maksta vaid ühe korra – võid seega viie euro eest võistelda ühel nädalavahetusel nii mitmel distantsil kui vähegi soovi on. Meenutuseks – kevadistel virtuaaljooksudel leidus üks jooksja – Rünno Ruul – kes ühel nädalavahetusel ka kõikidest võistlusdistantsidest osa võttis.

SUUNTO Virtuaaljooksu põhimõte on lihtne – võid joosta kus tahes, kellega tahes ja sulle sobival ajahetkel. Võistlusdistantsi võid läbida seal kus sulle meeldib – metsarajal, kergliiklusteel või kasvõi staadionil. Võistlus on avatud kõikidele jooksjatele nende asukohast sõltumata ehk siis – kui sa elad või töötad Soomes, Rootsis või USAs siis võid oma võistlusdistantsi läbida ka neis riikides.

Osalemiseks saada e-maili aadressile janek@marathon100.com hiljemalt reede, 7. novembri õhtul kell 18.00 järgmised andmed – sinu nimi, sünniaasta, sugu, võistlusdistants (5, 10, 21, 42), eeldatav jooksmise paik (nt. Trummi-Harku ring, Rocca-al-Mare ring, vms) ning eeldatav stardikellaaeg. Osavõtutasu maksa registreerumisel Marathon100 OÜ arveldusarvele (EE521010220123628016, SEB).

Peale registreerimist saadetakse sulle meili peale rinnanumber, mille võid võistluspäeval välja trükkida ja võistlusriietele kinnitada.

Kui oled oma võistlusdistantsi 8. või 9. novembril läbinud, saada oma nimi ja tulemus samale e-maili aadressile. Salvesta oma jooks GPS-ga kella (nt. Suunto Ambit) või vastava äpp-iga (nt. Endomondo); tee oma jooksu andmetest screenshot ja lisa see e-mailile. Kui sul pole GPS-iga kella, siis võid jooksudistantsi läbida mõnel sellisel rajal, kus varem on peetud fikseeritud pikkusega jooksuvõistlust. Või lepi kokku mõne sõbraga, kel on GPSiga kell ning läbi distants koos temaga.

Kuna GPS või vastav telefoniäpp võivad olla ebatäpsed, siis tuleks läbida võistlusdistantsist 100-200 meetrit pikem distants ehk siis 5,1; 10,1; 21,2 või 42,4 km. Kõik SUUNTO Virtuaaljooksude tulemused lisatakse ka Marathon100 tulemuste andmebaasi, kuid ametlike isiklike rekorditena seal joostud tulemused loomulikult arvesse ei lähe.

SUUNTO Virtuaaljooksude kohta näed infot Marathon100 jooksukalendris siin, Facebooki lehel siin ning Movescount’i lehel siin.

Tulemuste protokoll koostatakse laupäeval-pühapäeval reaalajas ehk siis sul on võimalik nädalavahetuse käigus jälgida Marathon100 veebilehel võistluste tulemusi.

Peale võistluse toimumist ehk järgmise nädala alguses saadame sulle e-mailitsi ka sinu diplomi.

Igale virtuaaljooksuks valmistatakse ka erineva kujundusega käsitööna valmistatav keraamiline medal. Kui soovid virtuaaljooksu medalit, lisa osavõtutasule 10 eurot (medal 7 eurot ja postikulu 3 eurot) ning märgi registreerumisel pakiautomaat, kuhu medal saata. 

Distantsid 5, 10, 21,1, 42,2km. Toimub sulle sobival ajal ja sinu poolt valitud kohas sel nädalavahetusel 8. ja 9. november. 

Osalemiseks saada oma nimi, sünniaasta, distants, planeeritav stardikuupäev ja koht e-mailile janek@marathon100.com. Laekunud osavõtutasust (5 eurot, EE521010220123628016, Marathon100 OÜ) kolmandik annetatakse heategevusse. Kui soovid peale võistlust ka unikaalset portselanist medalit lisa 10 eurot medali ning 3 eurot saatmiskulu (Post24) eest.

Täpsem info marathon100.com