Isa Indreku näpunäidete järgi treenivad kolmeteistkümnene Indra ja aasta vanem Karmo Kutser on tänavu tulnud oma vanuseklassis vastavalt kolme- ja neljakordseks Eesti meistriks. "Laste tulemused on viis aastat väldanud rämeda töö tulemus," ei salga otsekohese ütlemisega Indrek Kutser. "Rattapisiku süstis lastesse kevadine Kõrgessaare Rattasõit ja traditsiooniline Emmaste Rattamaraton."

Kuna Hiiumaal rattaspordis noortegruppe pole ja maastik on tasane, on Indrek Kutser sunnitud treeningutel kõikvõimalikke nippe välja mõtlema. "Koormuse lisamiseks olen nööriga ratta taha autokummi kinnitanud, veel sõidame rannas liiva sees lõike. Üritame kohalikest oludest maksimumi võtta. Samas kogeb õlg-õla tunnet ainult võistlustel ja seetõttu olemegi arengu huvides panustanud kõikvõimalikele sarjadele. Aastas kulub varustuse ja reisimise peale ulmeline summa. Ei julge numbreid avalikult välja öeldagi."

Indra ja Karmo Kutser, kellel on vanuse täitudes kavas haridus- ja sporditeed jätkata Audentese Spordigümnaasiumi Otepää filiaalis, on end juba kirja pannud 11.-12. oktoobrini peetavale Hiiumaa Rattanädalavahetusele. Esimesel päeval toimub esimest korda Kaugeima Neeme Sõit, mis kujutab endast olümpiakrossi formaadis mägirattasõitu maalilises Ristna looduses. Võistlusdistantsil sõidetakse üks tund 6 km pikkusel ringil. Matkasõidul läbitakse sama ringi kaks korda.

12. oktoobril leiab aset Emmaste 13. Rattamaraton. Võistlusdistantsi pikkus on 45 km (3 ringi pikkusega 15 km), matkasõidul osalejad läbivad ühe ringi. Mõlemal päeval toimuvad ka lastesõidud.
"Soovitan kõikidel rattasõpradel Hiiumaale sõitma tulla. Harrastajatel on paljude võistluste trassid pähe kulunud. Hiiumaa rajad pakuvad neile kindlasti mõndagi uut," kinnitas Indrek Kutser.
Soodushinnaga registreerimise esimene voor lõpeb teisipäeval, 30. septembril.

Hea lugeja! See artikkel on saadetud läbi Delfi "Saada kaastöö" rubriigi. Kirjuta huvitavatest üritustest, õpetlikest kogemustest ja muust põnevast ka sina!