Orienteerumispäevak on lõbus ja sportlik võimalus veeta aega värskes õhus, avastada uusi kohti ja arendada oma oskusi metsas liikumiseks. Tallinna orienteerumisneljapäevakuid on järjepidevalt korraldatud juba alates 1964. aasta 11. juunist, mil esimene selline üritus toimus Tallinnas Kloostrimetsas. 19. aprilli õhtul osales Männiku päevakul 663 orienteeruja ehk üle 160 inimese rohkem kui mullu esimesel neljapäevakul.

Päevakute peakorraldaja, orienteerumisklubi TON esindaja Mait Tõnissoni sõnul osaleb aprillist septembrini toimuvatel neljapäevakutel 400-700 inimest, mis näitab eestlaste suurt huvi looduses liikumise vastu.

„Me soovime, et osalejal oleks maastikul huvitav ja mõnus ning korraldame päevakuid nii, et need oleksid kogupere õhtune terviseüritus, kus sobiv ja jõukohane rada on kõigile alates pisipõnnidest 85-aastaste härrade-prouadeni,“ ütles Tõnisson. „Orienteerumispäevakul saab teha nii mõnusa füüsilise pingutuse kui nautida Tallinnas ja selle ümber asuvaid looduskauneid kohti, läbida punkte üksi või sõpradega.“

Männiku neljapäevak

Mugavaks osalemiseks on neljapäevakutel lastehoid, toitlustus, välikäimlad ja parkimine vähemalt 350 autole. Algajad saavad soovi korral juhendamist ning laenutada punktide salvestamiseks vajaliku spetsiaalse mälupulga. Kaugemate sündmuste jaoks korraldatakse eribuss.

Tallinna orienteerumisneljapäevakud kuuluvad RMK Eestimaa orienteerumispäevakute kalendrisse. Ühtekokku koondab see 20 sarja üle Eesti eesmärgiga populariseerida orienteerumist kui üht võimalust sportlikult looduses liikuda. RMK Eestimaa orienteerumispäevakute koordinaator Markus Puusepp tunnustab Tallinna neljapäevakute sarja kui mõõdupuud, mille järgi teised korraldajad on enda taset juba aastakümneid sättinud.

Männiku neljapäevak

„Tallinna neljapäevakud kuuluvad oma traditsioonide poolest mitte ainult Eesti, vaid kogu maailma orienteerumise kullavaramusse. Nende jätkuv populaarsus tõestab, et orienteerumine on hinnatud spordivõimalus,“ märkis Puusepp. „Orienteerumine sobib igas vanuses inimestele, andes võimaluse vabas looduses ja värskes õhus sportlikult aega veeta. Päevakutel võib osaleda nii üksi kui koos sõbraga, rahuliku looduse nautimise või mõnusa füüsilise pingutusena. Võimalusi on palju ja päevakute korraldajad aitavad uusi osalejaid alati ja hea meelega.“

Orienteerumispäevak on argipäevaõhtune kogu pere terviseüritus, kuhu on oodatud kõik liikumisest ja loodusest lugupidajad. Orienteerumine on hasartne tegevus, mis pakub koormust nii vaimule kui ihule. Eestis toimub aastas üle 350 orienteerumispäevaku.

Männiku neljapäevak

Infot päevakute toimumise kohta saab aadressilt päevakud.ee või ton.ee. Mullu 6500 osalejat ja 52 000 osaluskorda köitnud päevakute sarja tänavune eesmärk on kasvatada osaluskordade arv 60 000.

Männiku neljapäevak
Männiku neljapäevak
Männiku neljapäevak
Männiku neljapäevak
Männiku neljapäevak
Männiku neljapäevak
Männiku neljapäevak
Männiku neljapäevak
Männiku neljapäevak