Lasteürituse esimene start antakse kell 11.00 Tartus Turu tänava alguses. Eelkooliealiste sõidurajad kulgevad mööda Turu tänavat, kooliealistele mõeldud MINImaratoni rajad kulgevad ka Karlova ning Supilinna tänavatel. Autoliiklus on ürituse ajaks suletud.

Tegemist ei ole võistlusega, võitjaid ei selgitada. Sellegipoolest saavad kõik lõpetajad medali, diplomi ning pisikese auhinnakoti.

„Naljaga pooleks võib öelda, et tõenäoliselt on see TILLUsõitjate ja MINImaratoonarite jaoks aastas ainus võimalus, kui saab Tartu linnas rattaga keset sõiduteed kihutada, ilma et vanemate käest pärast pragada saaks,“ sõnas võistluste direktor Indrek Kelk.

„Rattaralli lastesõidud annavad kõige noorematele rattafännidele esimese tõelise maanteesõidukogemuse ja loodetavasti nakatab see neid pikaks ajaks rattasõidupisikuga,“ lisas ta.

Üritus on tasuta, kuid vajalik on registreerumine. Eelregistreerumine Klubi Tartu Maratoni veebilehel www.tartumaraton.ee on avatud tänasest, 23. maist kuni neljapäevani, 26. maini kell 17.00. Reedel, 28. mail on võimalik registreeruda 35. Tartu Rattaralli võistluskeskuses Aura Keskuse ees ning registreeruda on võimalik ka ürituse toimumise päeval kohapeal.

Laupäeval, 28. mail, leiab samuti stardiga Turu tänava alguses, vaatemänguline Tartu Grand Prix - jalgrattavõistus professionaalsete rattatiimide ja ratturite vahel. Päev hiljem, 29. mail toimuvad 35. Tartu Rattarali põhisõidud kõigile rattahuvilistele distantsidel 56 ning 135 km.