Tallinna Teletorn on väga eriline ehitis ja tänu sellele saab siin harrastada mitmeid ekstreemseid tegevusi,“ sõnas Tallinna Teletorni juhataja Riina Roosipuu. „Meie trepijooksud, BASE-Jump Boogie ning servakõnd on kogunud palju populaarsust ning Teletorn on saanud põnevaid pakkumisi osalemaks rahvusvahelistes spordiprojektides. Ettepaneku liituda maailma trepijooksude karikasarjaga võtsime rõõmuga vastu.“

Riina Roosipuu kinnitusel on 6. aprillil Teletorni trepijooksule tulemas kaks maailma kõige kiiremat meest trepijooksus, Piotr Lobodzinski Poolast ning Christian Riedl Saksamaalt ning naistearvestuses teist kohta omav jooksja tšehhitar Lenka Svabikova. Lisaks neile on osalemas tippjooksjaid nii Hiinast, Slovakkiast kui ka Itaaliast. Teletorni treppidele oodatakse tänavu üle 150 jooksja.

„Tallinna Teletorni jooks on ka osa Maailma Suurepäraste Tornide Föderatsiooni trepijooksude sarjast, mille finaal toimub 2015. a veebruaris New Yorgis Emprire State Buildingu treppidel. Tallinna etapi kiireima nais- ja meesjooksja viib sinna võistlema lennukompanii LOT,“ lisas Riina Roosipuu.

Osaleda saab vabal valikul kas täpsusjooksus, mille start on vahemikus 12.00-13.00 või läbi 175 meetrit vertikaalis aja peale. Kell 13.00-14.00 on oodatud starti kõik harrastajad, kes ei jahi üldvõitu. 14.00-15.00 stardivad tugevad jooksjad Eestist ja välisriikidest.

Sportliku jooksu vanuse alampiir on 16 eluaastat. Vanuseklassid: M ja N 16+ / M ja N 20+ / M ja N 30+ / M ja N 40+. Stardiraha 10.-€ saab tasuda kohapeal, mis sisaldab ka ühe kaasaelaja sissepääsu torni.