EOK president Neinar Seli peab piirkondlike sportimisvõimaluste edendamist ja kasutamist väga oluliseks. „Tartu on Tallinna kõrval suuruselt teine linn ning arvestades Eesti elanike jaotust Põhja- ja Lõuna-Eesti vahel, oleks lühinägelik arendada ainult üht tippspordi keskust ja jätta piirkondlikud võimalused kasutamata. Seda enam, et Tartus on loodud head tingimused erinevate spordialadega tegelemiseks“ kommenteeris spordiakadeemia asutamist Seli.

"Tartu linna algatatud mõte spordiakadeemia loomisest hakkab nüüd teoks saama,“ rõõmustas Tartu linnapea Urmas Klaas. „Linna jaoks on tähtis toetada meie noorte tippsportlaste õpinguid ja arengut," lisas ta.

Plaani järgi alustab Tartu Spordiakadeemia tegevust sellest sügisest. Spordiakadeemiasse võetakse koostöös spordialaliitudega vastu Tartu linna ja erijuhtudel ka Tartu maakonna gümnaasiumi-, keskeriõppe- ja kõrgkooli bakalaureuse astmes õppivaid kuni 23-aastaseid noorsportlasi, kes kuuluvad Eesti koondisesse. Spordiakadeemia õpilastel võimaldatakse vähemalt kahel korral nädalas treenida hommikustel aegadel lisaks oma igapäevastele treeningutele. Spordiakadeemia tegevust rahastavad Tartu linn ja Eesti Olümpiakomitee.