Shindo võimaldab lõõgastuda ning pakub samas head venitusvõimalust lihastele.
Shindo venitustunnist saad endale praktilisi nippe, ideid ja harjutusi, mille kaudu end igapäevaselt toetada, lõdvestuda ja stressi maandada.
Shindo venitustund sobib oma rahuliku iseloomu tõttu igas vanuses tervisesõbrale nii meestele kui naistele, kuulame oma keha ja igaüks teeb harjutusi oma võimetele vastavalt.
Venitustunni tulemusena oskad pärast harjutusi ka iseseisvalt teha ja saad neid soovi korral enesejõustamiseks kasutada.
Venitustund algab lühikese ülevaatega Shindost, jätkame soojendusharjutustega ja Shindo kuue põhivenitusega.
Riietu palun mugavalt, et saaksid vabalt liikuda ja venitada. Harjutusi teeme sokkides või paljajalu, nii nagu endal mugav.

Mis on Shindo?

Shindo on Jaapanist pärit ravi -ja kehaharjutamise viis, mis rajaneb tuhandeid aastaid vanadele teadmistele ning põhineb tugevalt kõige uuematele teadmistele inimese anatoomiast ja füsioloogiast.

Erinevad tasakaalutuse seisundid, nagu stress, depressioon, lihas – ja emotsionaalsed pinged häirivad inimese loomulikku elujõudu.

Shindo käsitlus inimesest on terviklik, kus igal elundil ja energiakanalil on täita konkreetsed ülesanded.

Shindo venitustega saab saavutada keha ja meele tasakaalu, vabastada keha ja vaimu sinna kuhjunud füüsilistest ning emotsionaalsetest pingetest.

Venituste abil avatakse ja hoitakse meridiaanid e energiakanalid avatuna. keha vedelike ja energiate voolamine paraneb, mille tagajärjel suudab organism endast väljutada mürke ja toskilisi aineid, mis on mitmete haiguste põhjuseks.

Inimese kehas voolab energia. Eesti keeles lihtsalt eluenergia, jaapani keeles ki ja Hiinas chi. Eluenergia voolamisest ja tasakaalust kehas sõltub meie vaimne ja füüsiline tervis. Energia kulgeb mööda kanaleid, mis on nagu väikesed jõed. Ja samamoodi nagu jõgede puhulgi – kui on vool, on jõe ümber elu, kuid kui voolu mingil põhjusel enam pole, kuivab jõgi kokku ja igasugune elu temas ja tema ümber lakkab olemast, hääbub. Nii ka inimestega –  kui energia kanalites voolab takistusteta, oleme terved, vitaalsed, kuid kui energia seiskub või tasakaalust välja läheb, väljendub see  erinevate haiguste ja hädade näol meie füüsilises ja emotsionaalses kehas.

Iga energiakanal on seotud elutähtsa organiga meie kehas, mille  järgi ta endale ka nime on saanud. Põhienergiakanaleid on kaksteist ja shindo venitused ongi loodud selle põhjal, kus need kanalid meie kehas asetsevad.

Iga venitus tegeleb korraga kahe energiakanaliga, vabastades meie keha sinna kuhjunud blokeeringutest, et ennast jälle tasakaalukama, tervema ja õnnelikumana tunda.

Shindo venitustest on abi:

kehast jääkainete väljutamisel , sest… kas teadsid, et 70% meie kehasse kogunenud jääkainetest väljub sügava hingamise kaudu?

tugi-liikumisaparaadi vaevuste korral (sh selja-, õlavöötme-, kaelavaevused – pinged, valu, jäikus, piiratud liikuvus)

närvisüsteemi töö parandamisel, taanduvad stress, unetus ja ärevus

vere- ja lümfiringe tõhustamisel

… ja veel paljuski muus, mida tuleb ise kogeda, sest sõnadest jääb Shindo mõju kirjeldamiseks lihtsalt puudu.

Shindo tundi juhendab Kadri Kastehein

Osalustasu 3 eurot.

Registreeru telefoni/meili teel või internetis:

info@estspa.eu

51975964

Hea lugeja! See artikkel on saadetud läbi Delfi "Saada kaastöö" rubriigi. Kirjuta huvitavatest üritustest, õpetlikest kogemustest ja muust põnevast ka sina!