Arvukate harrastajate seas tõmbavad ametliku Ööjooksu punase särgi selga Õnne 13" sarjas politseinik Priit Torimit ja „Kättemaksukontoris“ uurija Tiit Marvelit mängiv Rakvere Teatri näitleja Tarvo Sõmer, Virumaa Teataja peatoimetaja Aarne Mäe, TV3 saatesarja „Kaalul on rohkem kui elu“ eelmise hooaja suurim kaalulangetaja Rudolf Jeeser, poliitik Marko Pomerants, saatejuht ja ajakirjanik Piret Järvis, endine ETV ilmateadustaja ja loodusemees Kristo Elias, Eesti ajakirjanik ja kodanikuühiskonna edendaja Urmo Kübar ning teised.

Ühes arvukate harrastajatega lähevad Ööjooksu võitu püüdma Sergei Tšerepannikov, 24-aastane keenialane Ibrahim Mukunga Wachira. Põnevust aitavad lisada viimastel aastatel tubli arengu teinud Anti Puustus, Keila poolmaratoni võitja Kaupo Sasmin, mullu Rakveres veel 10 km rajal silganud ja seal kolmandana finišeerinud Aleksei Markov, Ralf Lipp jt.

Ööjooksu õhtut alustavad varakult lõbusad Mõmmi lastejooksud, mis algavad Rakvere Keskväljakul kell 18.30.Ratastoolis sportlaste võistluse start antakse vahetult pärast Mõmmi lastejooksude lõppu, orienteeruvalt kell 20.00 Rakvere Keskväljakul. Kell 21.00 avatakse Eesti Ööjooks stardikoridorid.

Esmalt lähevad kell 21.30 21,1 km ajavõtuga rajale eliit ja harrastajad, kellele järgnevad viieminutilise vahega 10 km harrastajad ja eliit. 21.40 stardivad ajavõtuta 10 km rajale harrastajad ja kell 21.45 antakse start 5 km pikkuse distantsi osalejatele.

Punaste särkide merele annab vürtsi Oriflame´i kostüümijooks. Osalejad stardivad kell 21.45 oma stardigrupis esimestena (enne 5 km startijaid).

Tänavu saab Ööjooksul osaleja ennustada kohapeal adidase telgis või Eesti Ööjooksu Facebookis ka oma finišiaega. Viis kõige täpsemat ennustajat võidavad adidase uudsed Energy Boost jooksujalatsid, millega jooksevad ka Eesti kiireimad maratonijooksjad Leila, Liina ja Lily Luik.

Parimate autasustamine toimub Rakvere Keskväljakul alates kella 23.00st.

Eesti Ööjooks on Virumaa suurim suvesündmus, kus lustivad kõik eagrupid. Atraktiivsed rajad, 32 meelelahutuspunkti, tulemöll, ilutulestik, superauhinnad Viking Line´ilt,Selverilt ja Aqva Spa´lt ning loomulikult parimad kaasaelajad.

Tänavu on Eesti Ööjooksu stardis pea 7000 osalejat Eestist ja 14 välisriigist.