11. märts, Kristjan Pordi loeng Tallinna Ülikoolis „Treeni teadlikult – jooksmise mõju kehale, arvestades vanust ja taset“

Leheveergudes figureeriv Kristjan Port pole ainult Antidopingu Nõukogu liige, kes kommenteerib uusi käike keerulistes dopinguprotsessides – Tallinna Ülikooli dotsent omab ka laialdasi teadmisi inimese organismist ja treeningmeetoditest. Port käsitleb harrastussportlastele suunatud loengus teemasid: aja ja elu mõju kehale; millised on jooksuharrastaja ootused oma kehale; kuidas keha treenitavus muutub ja kuidas sellele vastavalt treeningplaani teha.

11. märtsi õhtul TLÜ Terviseteaduste ja Spordi Instituudis läbi viidav loeng on mõeldud küll eelkõige harrastusjooksjatele, kuid kohale võib tulla igaüks, kes on vähegi huvitatud enda liikumisharjumuste edendamisest. Loeng algab kell 18 ja maksab 5 eurot (maksta saab sularahas, kohapeal). Loengu kestvus on ligikaudu poolteist tundi.

13. märts, veeohutus- ja ujumispäev „Veega sõber“ Viljandis

August Kitzbergi-nimelises gümnaasiumis leiab aset teine ujumispäev sarjas „Veega sõber“. Eesti Ujumisliidu ja Päästeameti poolt algatatud ettevõtmine on mõeldud eelkõige väikestele lastele, kes õpivad 2.-4. klassis, kuid kasulikke nõuandeid saab elukutselistelt päästjatelt iga vett kartev vanem või noorem inimene. Sarja patrooniks on endine tippujuja Triin Aljand. Üritus on kõigile tasuta.

15. märts, Parika raba elamusretk Suurupis

Elamusretkede kepikõnnisari kujutab endast käimisretkesid erinevatesse Eestimaa põnevatesse paikadesse. Igas kuus toimub üks Elamusretk, märtsi elamusretk toimub seekord Suurupis, Kesk-Eestis, distantsi pikkuseks on 12 kilomeetrit. Igal retkel juhib seltskonda matkajuht ning liigutakse koos mööda tähistamata rada.

Elamusretked on ideaalne võimalus kontoritoolilt loodusesse värske õhu kätte pääsemiseks. Matkamiseks pole vaja omada erilisi spordivõimeid, piisab positiivsest meelest ning entusiasmist. Niisiis pakuvad Elamusretked võimalust praktiliselt igaühele, kes end vähegi aktiivselt liigutada soovib. Samuti on see mõnus vaheldus umbsetele jõusaali ruumidele ja rutiinsele trenažööril higistamisele. Rohkem infot saab siit.

15. märts, Xplosioni võitlussporditurniir Kalevi spordihallis

Alati ei pea üritustest osa võtma, vaid piisab ka pealtvaatamisest. Peaasi, et saab kasvõi korraks välja mugavast diivanist kodus.

Üks kõige atraktiivsemaid võistlusi nädalavahetusel tundub olevat Xplosioni võistlussporditurniir, kus meie parimad vabavõitlejad ja taipoksijad püüavad nokauteerida välismaalt pärit vastaseid.

Võisteldakse K-1 reeglite järgi, kus võistlejad kannavad vaid hambakaitsmeid, kubemekaitsmeid ning poksikindaid. Lubatud on löögid rusikatega, jalgadega ning põlvega (1 löök korraga). Eelmisel võistluses oli kohal üle 1400 inimese, korraldaja Mirkko Moisar ootab samas suurusjärgus rahvast ka Kalevi spordihalli. Verd, higi ja pisaraid näeb kindlasti, igav ei hakka.

15. märts, Pääsküla raba maraton

Päike paistab, õhk on salakavalalt soe, pinnas on valdavalt kuiv – miks mitte joosta nädalavahetusel Pääsküla rabas?

Kui tervet distantsi ei jaksa, jookse pool maad võistlusvälisel. Kui sedagi mitte, siis 10 kilomeetrit. Tähtis pole tulemus ega läbimine, vaid mõte – poolest tunnist sörgist piisab su kehale ja hoiab sind kehaliselt aktiivsena.

Start antakse kell 11, alguskoha aadress on Hiiu 50, Tallinn. Osalustasu on kuni ülehomseni 20 eurot, sealt edasi 25 eurot ja võistluspäeval 30 eurot. Joosta saab 4,2-kilomeetrisel ringil, pinnakatteks on rabatee ja metsarada, pärast igat ringi on võimalik enda varusid täiendada teeninduspunktis, kus pakutakse spordijooki, vett, banaani, rosinaid ja teisi ergutavaid toiduaineid.