Liikumisaastal 2014 ärkavad Keskaegse Vanalinna tänavad ellu, meenutades igale linnakodanikule, et terves kehas elab terve vaim. Korraldajad loodavad, et iga inimene saab tervisepäevast inspiratsiooni, et oma elustiili muuta.

Marje Jürgensoni - XXXIII Tallinna Vanalinna Päevade projektijuhi - sõnul on tervisepäevale oodatud kõik vanalinna päevade külalised. Programmist rääkides soovitab ta kindlasti kohale tulla tervisemõõtmistele ja tervisest rääkivatele loengutele Hopneri majas, kell 12-15.

Tornide väljakul saab mõõta oma tervisenäitajaid alates kella 11.00-st. Kohapeal saab oma ala spetsialiste juhendamisel teha mitmeid tervise teste ja küsida nõu. Näiteks saab sel päeval mõõta vererõhku, organismi CO taset, veresuhkrut, organismi keharasva sisaldust, hemoglobiini taset ja palju muud. Lisaks saab lasta hinnata oma silma võrkkesta olukorda, kontrollida nägemist. Teha kopsu VEF1 testi ja kapillaaride uuring. Toimub ka põnev terviseviktoriin.

Jürgenson rõhutab, et liikumine pole ainult sport. "Liikumisaastal võiks rohkem liikuda ka hubastel kaunistel vanalinna tänavatel ja tunnetada meie lugu ja juuri. Need, kes päevadest aktiivselt osa võtavad, saavad juba paraja aeroobse koormuse: liikudes ühelt tänavalt teisele," sõnas Jürgenson.

Vanalinna päevi on korraldatud alates 1982. aastast. Vanalinna hoovid, platsid, tänavad ja kohvikud täituvad neil päevil muusika, kunsti, teatri ning mitmete teiste suuremate ja väiksemate ettevõtmistega. Seekordsed Vanalinna Päevad keskenduvad vanalinna tänavatele. Vanalinna tänavatevõrgustik kujunes välja juba 11.-15. sajandil ja on säilinud sellisel kujul peaaegu terviklikult tänaseni.

Marje Jürgenson soovib kõikidele Eestimaa liikumisharrastajatele head Liikumisaastat ning kutsub kõiki osa saama vanalinna päevade üritustest ja tervisepäevast!