Eelmistel aastatel Eesti Ööjooksul osalejatele on teada, et särk kuulub põhipaketti nii 10 kui 21 km osalejatel ja selle eest täiendavalt tasuma ei pea. Sel aastal lisasid korraldajad tasuta särgi ka 2500´le (etteantud stardikohtade arv) 5 km distantsil starti minejale. See võimaldabki teha suurt sammu ja tuua osalejad Rakveret suureks tegema ühtses Ööjooksu särgis.

„See, mida tehakse juba 30 aastat Stockholmi Ööjooksul, viis aastat Helsingis ja aastaid Viini ja Telavivi Ööjooksudel jõuab nüüd ka Rakveresse. Start ühtses särgis annab vägeva lisajõu, loob ennenägematu emotsiooni ja suurendab õlatunnet osalejatel. Kas kujutate ette, mida tähendab näha enda ees Rakvere tänavatel punast inimmerd? See on võimas," kirjeldab Ööjooksu peasekretär Riina Ignatov, kes väisanud ka eelpool kirjeldatud sündmusi, et tõdeda - asi toimib!

„Meie roll Rakvere suureks tegemisel ja tutvustamisel väljapoole kodumaakonda ja ka Eesti piire on paratamatult oma sündmuste erilisuse esile toomine ja rõhutamine. Lihtsalt heatasemeline võistlus või liikumissündmus Rakveret pildis ei hoia," sõnas särkide ideed kommenteerinud Rakvere Maraton MTÜ juhatuse liige Marko Torm. Muide, Torm korraldas ka ise esimesel kolmel aastal Ööjooksu.

2014 aasta Ööjooksu särgi värvus on punane ja särgi on disaininud kohalik kunstnik Raimond Kukuškin, kes paljudele tuntud eeskätt tätoveerimiskunsti viljelejana.

Kolme aastaga Eestis suuruselt teiseks universaaljooksuks kujunenud Eesti Ööjooks toimub tänavu Rakvere linna tänavatel 16. augustil.