Õpetama on saabunud Ashtanga jooga maailmas tuntud itaallasest õpetaja Lino Miele, kellel joogakoole (Tallinnale lisaks) nii Milanos, Roomas kui ka Buenos Aireses. Lino Miele on Ashtanga joogat läänemaailmale tutvustanud õpetaja Sri K. Patthabi Joisi otsene õpilane.

Ashtanga jooga meetod

Ashtanga vinyasa jooga on Hatha jooga dünaamiline vorm, mida õpetas Sri K. Pattabhi Jois ehk Guruji Indias Mysore’is asuvas tollel ajal Ashtanga Jooga Teaduslikus Instituudis (Ashtanga Yoga Research institute).

Selle lähenemise eripära seisneb eri asendite ehk asanate ühendamises vinyasa süsteemiga. Vinyasa tähendab hingamise ja liigutuste sünkroniseerimist. Selline tegevus tõstab kehatemperatuuri; lihased ja siseorganid puhastuvad ning jääkained väljuvad kehast. Selle tulemusena paraneb vereringe; suureneb painduvus; keha muutub tugevamaks ning meel rahulikuks ja keskendunuks. Pideva harjutamisega suureneb teadlikkus omaenda kehast, meelest ja vaimust.

Lisainformatsiooni leiad www.ashtanga.ee

Jocke & Terje soovivad Tallinna Ashtanga Jooga Kooli poolt kõikidele imelist liikumisaastat ja loodavad, et peagi teed ristuvad Haapsalus.