Üritus on ka osa ka SA Eesti Terviserajad projektist "Teeme koos rajalugu!", mille raames loetakse kokku 22.-24. veebruaril Eesti 100-l terviserajal harrastajate poolt läbitud tervisekilomeetrid.

23. veebruaril toimuval II Narva Rahva Suusapäeva võistlusdistantsid on 15, 6 ja 3 km. Võistlus peetakse ühisstardist ja vabas suusatehnikas. Algajad, kes alles õpivad suuskadel seisma, olenemata oma vanusest, saavad ennast proovile panna 2 km distantsil. Kõige väiksemate suusahuviliste jaoks on ettevalmistatud 300 m pikkune suusarada, kus viiakse läbi Eesti Energia lastesõite.

Põhidistantsidel toimub arvestus ja autasustamine erinevates soo- ja vanusegruppides. Kolme peadistantside paremat autasustatakse eriauhindadega. Võistluse juhend lisainformatsioon alarühmade/vanusegruppide kohta ning eelregistreerimine on kättesaadav veebileheküljel: www.akkesport.net.

24. veebruaril toimuval perepäeval pakutakse mitmeid põnevaid tegevusi igas vanuses huvilistele. Näiteks on võimalik sõita hobusega, lasta vibu, proovida koerterakendiga sõitu ja vaadata rüütliturniiri. Lisaks on avatud suusalaenutus ja toimuvad ka suusaalgõpetuse lühikursused.

Üritused viiakse läbi koostöös Narva Linnavalitsuse, SA Eesti Terviseradade, SA Narva Linna Arenduse ja SA Kodanikuühiskonna Sihtkapitali (KÜSK) kohaliku omaalgatuse programmi 2013 toetusel.