Retk Pakri saartel, laupäeval

Alati ei pea ju jooksma või suurest pingutusest higistama, kui on tahtmine end natuke liigutada. Kes tasa sõuab, see kaugele jõuab...või jääbki mõnikord sõudma, vastutuult.

Rein Meijel korraldab igale liikumisharrastajale laupäeval ühe elamusrikka kepikõnnimatka. Distantsid jagunevad kolmeks - vähemkannatlikum inimene saab kõndida 8 kilomeetrit, keskmine distants ulatub 13 kilomeetrini ja pikim distants on 18,5 kilomeetrit pikk. Kuna ilmad on praegusel nädalal olnud salakavalalt sombused, tasub ka riietusele rõhku panna. Saarte peal võib kohati olla palju tuulisem kui mandril.

Vändra rattaralli või Filter maanteekarikasarja 3. etapp Tabasalus, vastavalt laupäeval või pühapäeval

Velomeestele on kaks üritust nädalavahetusel, mis torkavad kohe silma.

Kuigi Vändra on kogunud tuntust eelkõige kohaliku puidutööstusega, on sellest hiilivalt saamas ka Eesti jalgrattapealinn. Just sealt on pärit Tour de France'i ja Giro d'Italia tuuridel vägitegusid teinud Rein Taaramäe (Cofidis) ja Tanel Kangert (Astana). Lisaks kergitavad pead ka nooremad mehepojad.

Võistelda saab kahel distantsil, neist peamine on 80 kilomeetri pikkune ja teine 20 kilomeetri pikkune, mis sobib hästi lühikeseks intensiivseks treeninguks.

Kui Vändrasse pole mahti sõita, võib otsustada ka Tabasalu 4. Rattaralli kasuks, mis toimub Filteri maanteekarikasarja raames. Oma kohalolekust on näiteks juba teatanud Cofidise ridades võistlev Gert Jõeäär.

Tabasalu plussiks on lisaks tasemel korraldusele (mida võib loomulikult oodata ka Vändra rattaralli korraldajatelt) asukoht - võistluspaik ei asu pealinnast kaugel ja distantsid ei murra konti - lühemal maal tuleb läbida 41 kilomeetrit ja pikemal rajal 106 kilomeetrit.

Narva Energiajooks ja Energiapäev, pühapäeval

Sel pühapäeval koguneb rahvaspordi fookus Ida-Virumaale. Narvas korraldatav Energiajooks koondab enda võistlusele profid, tõsised tervisesportlased ja alles alustavad liikumisharrastajad.

Energiajooksul osaleb mitu tuntut nägu, neist enim on meediakajastust saanud viimasel ajal peaminister Taavi Rõivas. Muide, viimane tegi kaasa hiljuti ühel teiselgi Ida-Virumaa võistlusel, osaledes Xdreami karikasarjas, Aidus. Lisaks Rõivasele läheb aga veel starti Eesti Energia juhatuse esimees Sandor Liive ja teisedki.

Tegemist on Euroopa Liidu kõige idapoolsema jooksusündmusega, mis kasvab iga aastaga. Sel ajal kui perepea või -ema jookseb, saavad lapsed võtta osa teistest tegevustest - Energiapäeval on mõeldud kogu perele.

Kuigi internetis enam registreeruda ei saa, võib panna end kirja kohapeal, kuni 15 minutit enne starti. Kui jalgades on rammu, proovi poolmaraton läbida. Alternatiivne variant on minna 7 kilomeetrisele rajale. Naudi Narvat!