1. Loengusari "Treeni teadlikult" Tallinna Ülikooli Terviseteaduste ja Spordi Instituudis, 1. aprill

Järjekordses TREENI TEADLIKULT loengus on selle nädala teema taaskord rattaharrastus, sellega kaasnevad vigastused, nende ennetamine. Lektor on Indrek Rannama.

Teisipäeval, 1. aprillil toimuvas loengus saad vastuse küsimusele kuidas harrastada rattasõitu selliselt, et see ei tekitaks vaevusi sõitjale vaid aitaks tugevamaks ja terveks saada? Kuidas jääda terveks rattavõistlustel? Käsitletakse ratta ja ratturi omavahelisest sobivusest, mis rollid võivad olla mittesobivuse korral vigastuste tekkel, enam levinud rattasõiduga kaasnevad vaevused, tekkepõhjused ja ennetamime ning võimalikud lahendused.

Loeng kestab ca 1,5 h. Osavõtutasu on 5 eurot (maksmine kohapeal, sularahas). 

2.  Kepikõnd Paides, 1. aprill

1. aprilli võib sisustada ka teistmoodi kui loengus kuulates. Näiteks Paides korraldab kohalik aktivist Elo Öösalu kepikõnni, mis haakub kaudselt ka peatse südamenädalaga.

Kepikõnd võimaldab koos partneri või suurema seltskonnaga võtta ette üks matk, mille tempo ei tohiks kellelegi üle jõu käia. Aeroobses tsoonis kõndides saad sõpradega vestelda ja teistele linnaelanikele eeskuju näidata.

3. Öine orienteerumine Võrus, 5. aprill

Kella keeramisega on tagasi tulnud ka valgemad õhtud. Miks mitte sisustada laupäeva õhtut pidu panemise asemel hoopis öise orienteerumisega?

Võru spordikeskuses kell 21 algavale orienteerumisele on oodatud igatahes kõik liikumishuvilised, vanusest hoolimata.

Maastikuks on Võru spordihalli ümbrus ja sellega piirnev elamurajoon

Autasustamine toimub võistluskeskuses niipea kui paremusjärjestus kõigis võistlusklassides on selgunud. Auhinna saavad iga võistlusklassi 3 paremat. Auhinnad paneb välja Kubija Hotell-Loodusspaa.

4. Tallinna Teletorni trepijooks, 6. aprill

6. aprillil toimub Tallinna Teletornis traditsiooniline trepijooks, mida korraldatakse Teletorni taasavamise aastapäeva puhul juba 3. aastat järjest. Sel korral osalevad trepijooksul ka maailma parimad trepijooksjad, kuna 6. aprillil toimuv jooks on valitud maailma trepijooksude karikasarja Grand Prix jooksu punktietapiks..

„Tallinna Teletorni jooks on ka osa Maailma Suurepäraste Tornide Föderatsiooni trepijooksude sarjast, mille finaal toimub 2015. a veebruaris New Yorgis Emprire State Buildingu treppidel. Tallinna etapi kiireima nais- ja meesjooksja viib sinna võistlema lennukompanii LOT,“ ütles Tallinna Teletorni juhataja Riina Roosipuu.

Osaleda saab vabal valikul kas täpsusjooksus, mille start on vahemikus 12.00-13.00 või läbi 175 meetrit vertikaalis aja peale. Kell 13.00-14.00 on oodatud starti kõik harrastajad, kes ei jahi üldvõitu. 14.00-15.00 stardivad tugevad jooksjad Eestist ja välisriikidest.

Sportliku jooksu vanuse alampiir on 16 eluaastat. Vanuseklassid: M ja N 16+ / M ja N 20+ / M ja N 30+ / M ja N 40+. Stardiraha 10.-€ saab tasuda kohapeal, mis sisaldab ka ühe kaasaelaja sissepääsu torni.