4. märts - I Estonia maraton (Rahvusooper Estonia parklas)

Rahvusooper Estonia ei saanud vist kätte memo ilmateadustajatelt. Põikpäised korraldajad on lubanud, et Estonia parklas, kell 15:00, toimub esmakordne Estonia maraton.

See kujutab endast teatevõistlust suusatamises, kus üksteiselt võtavad mõõtu näiteks Kultuuriministeeriumi, ERR-i, Eesti Draamateatri ja Rahvusooper Estonia võistkonnad. Tegemist on suusa- ja teatrisõprade pidupäevaga, kus üheskoos tähistatakse vastlapäeva, teatrikuu algust ja liikumisaastat ning pööratakse tähelepanu tervislikele eluviisidele.

Mine ja vaata, kui kibedad suusahundid on ministeeriumi ametnikud võrreldes ERR-i reporteritega ja Estonia tantsijate-lauljatega.

5. märts - Eesti eriolümpia tõrvikujooks Tehvandil

Tõrvikujooks teenib üllast eesmärki: see on intellektipuudega inimeste jaoks aasta üks tähtsamaid spordisündmuseid, mis toimub Baltimaade Eriolümpia talimängude raames. Kahepäevase võistluse programm avatakse üheskoos Eesti politseiga, kellega üheskoos rivilaulu lauldes liigutakse läbi Otepää.

Muide, tõrvikujooksu ajalugu algas 1981. aastal Kansasest, kui kohalik politseiülem tuli appi eriolümpia korraldajatele, et aidata koguda raha kohalike intellektipuudega inimeste spordi arendamiseks. Selleks organiseeriti vabatahtlikest politseinikest jooksumeeskond, kes osales eriolümpia auks organiseeritud jooksul, mille osavõtutasud läksid eriolümpia toetuseks. Tänaseks on projekt laienenud ning hõlmab politseinikke alates USA-st ja Euroopast kuni Aasia ja Aafrika riikideni.

Just see sündmus on ideaalne näide sellest, kuidas sõltumata saatusest on võimalik liikumist tõeliselt nautida. Vaata ise kolmapäeval järgi Otepääl, rongkäik algab kell 10.30 Otepää vallamaja ees.

5. ja 7. märts - veeohutus- ja ujumispäevad Valtus ja Väimelas

Päästeameti, Eesti Ujumisliidu ja Vetelpääste Seltsi poolt korraldatav 2. – 4. klassi lastele suunatud veeohutust ja ujumisoskust propageeriv sari "Veega Sõber" algab seekord Kehtna vallas ja Väimela alevikus.

Päeva raames jagavad kogenud ujujdad praktilisi veeohutust puudutavaid soovitusi, mida kõike saab kohapeal ka järgi proovida. Lastele on organiseeritud veemängud ja märgiujumine. Osalema on oodatud ka emad-isad, sest sarja eesmärk ongi tagada peredele üks lõbus ja hariv perepäev. Veeohutus- ja ujumispäev on kõigile mõistagi tasuta.

Veega Sõber aktsioon toimub märtsist kuni aprilli lõpuni 13 paigas üle Eesti. Sarja patrooniks on endine tippujuja Triin Aljand. 

Naistepäeva soovitused - turnimine ja golf

8. märtsil jõuab kätte järjekordselt see päev, kus mehed, naised ja lapsed saavad pidada meeles enda kaaslasi, emasid ja tuttavaid. Ehkki lillede ostmine on armas žest, võib naistepäeva raames külastada ka mõnda põnevat sündmust.

Näiteks Kalevi Spordihallis toimub juba seitsmendat korda Eesti meeste turnipidu, kus akrobaatiliste kavadega astuvad üles igas vanuses mehepojad. Üritust korraldab Eesti Spordiselts Kalev ja see on kõigile tasuta.

Naisi ootab seevastu kell 12 Eesti Golfikool, kes viib kell 12:00-15:00 läbi golfi kiirkursuse BMW Sisegolfikeskuses. Golf on ideaalne variant sotsiaalseks sportlikuks tegevuseks, nii et tasub vaadata lähemalt. Lisainfot saab siit. 

Kolmas variant on minna Vabaduse väljakule, kus leiab aset koguperepäev "Naistelt naistele". Tegemist on juba neljandat korda toimuva perepäevaga, mille eesmärgiks on tutvustada naistele võimalusi, kuidas tõsta enda ja oma lähedaste turvalisust, pakkuda võimalust õppida konkreetseid uusi teadmisi ja oskusi, propageerida kodanikualgatust ning tõsta inimeste teadlikkust naiste võimalustest ja ülesannetest jõustruktuurides. Liikumisaasta raames pööratakse eraldi tähelepanu ka inimeste tervisele