3.-.6 juuni – orienteerumispäevakud üle Eesti

Joosta on mõnus. Veel ägedam on see koos sõbra või pereliikmega, liikudes läbi mätaste ja metsade ühest kontrollpunktist teise.

Orienteerumisel pole tähtis see, kui kiire sa oled (hea küll, kui sihid õhtuseks teleprogrammiks koju jõudmist, siis ehk tõesti), vaid kuidas sa loed kaarti ja oskad navigeerida looduses. Arutu ringitormamine kulutab kaloreid, aga ei pruugi sind lõpuks ikkagi õigesse kohta viia. Võta aeg maha, vaata enda ümber, uuri kaarti ja sörgi rahulikult. Kontrollpunktidel pole jalgu.

Põlvas ja Järvamaal pääsevad orienteerumishundid metsa juba homme. Läänemaal, Võrumaal, Lääne-Virumaal ja Valgamaal on orienteerumispäevakud kolmapäeval, 7. mail. Tartus, Tallinnas ja Ida-Virumaal saab orienteeruda neljapäeviti ja ka mõnel teisel päeval. Uuri lähemalt siit.

7. juuni - elamusretk Vilsandil

Jaan Tätte tuntumaid laule tunneb pea iga eestlane. Kus ammutab muusik ja sõnaseadja inspiratsiooni? Loomulikult Vilsandil, Eesti ühel läänepoolsemal saarel.

Kui Tättest ei piisa kohaleminekuks, siis ehk annab otsustava lisatõuke üks vahva, päeva vürtsitav elamusretk saare looduses? Kunagi pole liiga hilja registreeruda ja retke korraldaja, Kunnar Karu, on tuntud suurepäraste rahvaspordiürituste algatajana. Ühest retkest võib peagi saada kaks ja et lõbusam oleks, kutsu sõbrad või pere kaasa.

7. juuni - Rõuge Rattamaraton

Iga lugupidav mahlafänn peaks tundma Rõuget vähemalt nimepidi maitsvate jookide poolest. Kuid kus ta asub ja mis seal vaadata on? Kaks probleemi lahendab ühe hoobiga pikemat sorti rattamaraton. Kas vändata 63 või 30 kilomeetrit puhtas looduses - eks see jää iga inimese enda otsustada.

Kes on laisk ja ei jaksa guugeldada - Rõuge asub Lõuna-Eestis. Sealjuures asub võistluskeskus ägeda nimega Ööbikuoru platool. Stardikoha kaugus Tallinnast on 270 kilomeetrit, Pärnust 212 kilomeetrit, Rakverest 215 kilomeetrit, Tartust 85 ja Võrust 16 kilomeetrit.

Rattamaraton kuulub Estonian Cup võistlussarja ja igale lõpetajale on finišis kosutav hernesupp, Arcticu jook ja kuklid-saiad. Toidupunktides pakutakse aga lisaks traditsioonilistele energiaallikatele ka mulgiputru ja koduõlut.

8. juuni - Wow Run Tartus ja jooks ümber Harku järve Tallinnas

Eesoleval pühapäeval on igal jooksusõbral võimalus valida: kas lipata koos tervisesportlastega Tallinnas, ümber Harku järve joostes...või lasta end pritsida värvidest ja joosta 5 kilomeetri Tartu kesklinnas.

Wow Run kujutab ette just seda viimast. Maailmas aina populaarsemaks saav jooksuformaat on noorte hinnangul lõbus ja sotsiaalne, kuigi hind võib kujuneda soolaseks, üle 20 euro. See-eest on garanteeritud hea tuju ja omapärase värvikujundusega t-särk.

Harku järve ümber jooksjad saavad kirja aga linnukese Eesti järvejooksude sarjas ja nautida Õismäe kohalikku haljastust.