Võib-olla polegi mõnel harrastajal teooriat vaja, vaid pigem sütitavat eeskuju, et taas sisemine tuli lõkkele puhuda ja treeningute ja tantsuga uue energiaga jätkata või alustada.

Professionaalsel tantsijal on samuti kaks jalga, kaks kätt, pea, keha nagu Sinul, mis teid eristab? Kas see vahe on üldse nii suur? Sihikindla treeninguga võib iga inimene korda saata suuri imesid. Legendaarne tantsukunstnik Mait Agu on öelnud, et tants on emotsiooni väljendus. Emotsioone leidub igas inimeses, ka kõige põhjamaisema ja näiliselt rahuliku välispinna all võib möllata orkaan.

Mais algas Madridi Flamencoballeti solist Nene Montoya ja Eesti Flamenco solisti ja õpetaja Maria Räägu koostööprojekt. Arte Flamenco stuudios toimusid kursused ja Von Krahli teatris etendus. 19. mail jätkuvad proovid ühiseks etendusteks sümfooniaorkestriga Vaasa ooperiteatris.

Rahvusvahelises projektis löövad kaasa mitmed tuntud tantsijad ja etendused on flamencole omaselt kirglikud, sügavad, elutargad ja kaasahaaravad. Elamuse saavad tõenäoselt nii need, kes on aastaid tantsusõbrad, kui ka need, kes esmakordselt saali tulevad.

Arte Flamenco stuudio juht Maria Rääk soovib kõikidele harrastajatele kirglikku ja tantsulist liikumisaastat 2014 ja julgustab kõiki avama tantsu maagilisele maailmale uks, sest kui see on kord avatud, siis tagasiteed pole. Ning polegi enam vaja otsida motivatsioon jätkamiseks, see maailm on lihtsalt nii võrratult haarav, et keegi ei saa enam tugitooli istuma jääda.