Peakorraldaja legendaarne süstasõitja Mart Reimann toob välja 5 põhjust, miks peaks kindlasti osalema Lahemaa maratonil:

1. Läänemerel läheb aega, et üles soojeneda, kuid kui vesi kord soe siis võtab mahajahtumine aega. Hetkel on merel soojem kui sisemaal. Eeloleva nädalavahetuse ilm võimaldab mõnusaid hilissuviseid elamusi merel.

2. Lahemaa maratoni näol on tegemist kõige olulisema mereaerutamise sündmusega Eestis.

3. Kui oled suvi läbi hoolsalt aerutanud on see just õige sündmus, et teistega mõõtu võtta. Kui suvel veel aerutama ei ole jõudnud siis on viimane aeg vähemalt üks aerutamispäev sellel hooajal kirja saada.

4. Lahemaa maraton on mõeldud kõigile. Siin on nii need kes lähevad Eesti meistritiitlit püüdma kui ka need, kes alles õpivad aerutama. Kõik on teretulnud. Meri on suur ja lai. Siin ei lähe kitsaks nagu ratta- või suusamaratonil.

5. Meri on sõltuvusttekitav. Ta on nii külgetõmbav ning kui sa merd piisavalt tõsiselt ei võta võib meri ohtlikuks muutuda. Lahemaa maratonil on võimalik aerutada väljaõppinud merepäästjate järelevalve all.

Aeg ja koht:
Start ja finiš Valkla merekeskuses (info ja kaart http://www.retked.ee/valkla-merekeskus).
Kogunemine ja numbrite väljastamine 6. september 2014.a. kell 10.00, start antakse kell 13.00.
Distants
EMV ca 24 km: Valkla - Lõuna-Malusi- Valkla
Lühike distants ca 9 km: Valkla – Pedassaare – Valkla
Sõltuvalt ilmaoludest võivad korraldajad ohutuse kaalutlustel distantsi muuta (näiteks pikem distants 2 korda ümber Pedassaare)
Vaata lisa: http://www.retked.ee/lahemaa-maraton/