Käes on imeline suvi ja on aeg loodusesse minna ja keskkonda vahetada. Selleks on suurepärane võimalus minna ja avastada või taasavastada enda jaoks Eesti suuruselt 13. saar: Prangli. Kui Pranglile juba mitu tiiru peale tehtud, võib järgmiste sihtpunktidena kaaluda ette võtta näiteks armsa Keri või müstilise Aksi saare. Eriti lihtne on nii Pranglile, Kerile kui ka Aksile minna asukoha tõttu just Tallinlastel. Pranglile mineku teeb väga mugavaks regulaarne laevaliiklus: 1. septembrist alustas graafikujärgsete reisidega Kelnase-Leppneeme laevaliinil reisilaev Vesta. Kuid Aksile ja Kerile jõudmisega peab veidi nuputama: kas paadi rentima või oma süstaga kohale aerutama.

Peakorraldaja Kunnar Karu sõnul on Elamusretkede kepikõnni- ja käimisari kujutab endast kõndimisretki erinevatesse Eestimaa põnevatesse paikadesse. Elamusretkede eesmärgiks on pakkuda liikumisharrastajaile regulaarset liikumisvõimalust kaunis looduses ning tutvustada retkelistele paiku, mis asuvad erinevates Eestimaa otsades. Igas kuus toimub vähemalt üks retk, mida juhib piirkonda tundev retkejuht. Suurema osalejate arvu korral on retkejuhte mitu ja liigutakse erinevas tempos, et igasuguses füüsilises vormis retkelised saaksid kaasa teha.

Karu kinnitab, et Prangli retkel jõuavad nad saarele kenasti tiiru peale teha. Lisades, et plaanis on jalutada kaunitel liivarandadel ja männimetsades, piiluda kivikülve ja rändrahne ning uudistada kalurite unikaalset külaelu. Hoolimata nõukogude rangest piirivalvekontrollist kestis sel ajal Pranglil elu üsna vanaviisi edasi.

Elamusretkede all tegutseb inspireeriv grupp inimesi: Kunnar Karu, Anniki Inno, Marti Soosaar jpt, kes korraldavad läbi aasta erinevaid põnevaid käimisüritusi kaunites Eestimaa kohtades. Sarja jüngriteks on sportlikud aktiivsed eatud inimesed, kellest nii mõnedki käivad ka rahvusvahelistel võistlusel. Sari on tugeva tasemega ning seltskond väga lõbus, seega tasub kindlasti sarjaga liituda ka neil, kes lisaks sportimisele soovivad leida endale liikumiseks inspireeriva sotsiaalse toetusgrupi ning mõnusad kaaslased.

Retk algab laupäeval, 19. juulil kell 11.00 (I grupp) ja 15.00 (II grupp) Leppneeme sadamast.

Kaasa võtta:
hea tuju
piisavalt juua
peakate
plaastreid
jalga panna mugavad jalatsid

Kunnar Karu soovib kõikidele põnevat Liikumisaastat ja palju elamusi!