Jooksunädala avalöök tehakse esmaspäeva õhtul Kohtla-Järve spordikeskuse staadionil, kus toimub kolmeetapilise „Aastajooks 2014m“ seeriavõistluse viimane, kolmas etapp. Nagu nimigi ütleb on distantsiks aastaarvule vastav 2014 meetrit. Lastele on kavas 814 meetri jooks ja võistlus algab kell 18.15 tillujooksuga, kus ega võtmata joostakse magusa poole sada meetrit.

Teisipäeva õhtul on esmakordselt Pannjärvel kavas rulluisutamise ja – suusatamise võistlus „Pannjärve rull“, kus on mõlemal alal eraldi stardid noortele, algajatele ja edasijõudnutele.

Kolmapäeva õhtul saab Mäetagusel võistelda jalgrattaspordis, kavas on Ida-Virumaa meistrivõistlused eraldistardist sõidus ning üritusel osalejad saavad ka „Argipäeva rattaõhtud 2014“ neljanda etapi punkte.

Neljapäeval on kõik orienteerumissõbrad oodatud Kurtnasse, kus kavas on RSK Jõhvikas orienteerumisneljapäevak.

Reedest pühapäevani toimub Ida-Virumaal teistkordselt nädalalõpu jooksusari „3 päeva jooksu Ida-Virumaal“. Võistlus algab reedel Lüganusel Püssi mõisajooksuga, laupäeval on kavas Mäetaguse mõisajooks ja pühapäeval Pannjärvel XT Run&WalkEST maastikumaraton. Igal võistlus on omaette üritus, kuid lisaks on arvestus ka kolme päeva kokkuvõttes, kus mehed saavad valida 58,5, 37,3 ja 26,3 km ning naised 51,3, 30,1 ja 19,1 kilomeetri läbimise vahel. Noortele on kolme päeva jooksu distangtsiks 9,6 km.

Neile, kel laupäevasest jooksust väheseks jääb võivad osaleda laupäeva õhtul Saka mõisa juurest lähtuvast Pankranniku ekstreemjooksul, mille distantsiks on 24 kilomeetrit.

Ka jalgrattahuvilised saavad laupäeval võistelda, neile on kavas Narvas Äkke XCO GP nime kandev maastikurattavõistlus.

Laupäeval on Ida-Virumaal kavas ka kaks Eesti meistriliiga jalgpallilahingut, Jõhvis kohtuvad Jõhvi FC Lokomotiv – Tallinna FC Flora ja Sillamäel Sillamäe Kalev – Tallinna Kalev.