Kampaania eesmärgiks on, et aasta lõpuks oleks kampaaniaga liitunute poolt üheskoos läbitud kilomeetrite arv 2 miljonit või enam. Liikumisaasta eestvedamisel loositakse iga kuu välja auhindu nende vahel, kelle jaoks on liikumine elustiil ja iganädalane rutiin (st, et liigutakse vähemalt 2x nädalas ja vähemalt 30 minutit korraga).

Märtsikuu loosiauhindade võitjad on

Positsioon Endomondos 10.04NimiAuhind
321MariRRaamat "Sotši2014"
100AndresVRaamat „Liikumise ja Spordi ABC II osa“
888UrmasRLiikumisaasta teemalised torusallid (ehk puffid) 3tk
639LiisT3 kuu personaalne treeningplaan Urban Fitnessi treeneritelt
329KatreKÜmber Viljandi järve jooksust tasuta osavõtt + T-särk

NB! Võitjatega võetakse ühendust! Palju õnne!

Järgmine loosimine toimub maikuu esimesel nädalal!

Mängu reeglitega tutvu Liikumisaasta 2014 kodulehel: http://liigume.ee/event/endomondo-mang-terve-eesti-eest/

Projekti „Liigume 2 miljonit kilomeetrit aastas“ idee autor ja algataja on 9. klassi õpilane ja orienteerumise noortekoondise liige Tomi-Andre Piirmets, kes Endomondo keskkonnas on kilomeetrite, kalorite ja treeningtundide kogumisaktsioone algatanud ka varasematel aastatel. Näiteks eelmisel aastal lõi projektis kaasa 501 inimest, kes üheskoos läbisid aastaga 659193 km, kulutasid 43 miljonit kalorit ning treenisid kokku 2900 päeva. Kas liikumisaastal suudetakse enamat? Kampaania eesmärkidest rääkides väljendas Tomi-Andre lootust, et eelmiste aastal kogutud treeningtundide ja kilomeetrite rekordid saavad sellel aastal ületatud. „Kui kampaaniaga liitujaid tuleb kokku 2000 või rohkem, siis 2 miljoni kilomeetri püüdmine võiks olla võimalik,“ ütles kampaania käivitamisel Tomi-Andre.

Kampaanias lähevad arvesse kõik treening- ja liikumisviisid. Kui tegemist on näiteks fitness- või rühmatreeninguga, siis on peamiseks mõõdikuks treeningaeg, kui aga rattasõit, suusatamine või jooksmine, siis saab fikseerida ka läbitud distantsi.

Kampaaniaga liitumiseks tuleb registreerida ennast Endomondo kasutajaks (www.endomondo.com)  ja challenge'i ehk väljakutse alt liituda Terve Eesti eest! grupiga.

Endomondo rakendus on olemas ka mobiilirakendusena nii Androidi, Windowsi kui ka iOS operatsioonisüsteemidega telefonidele. Samas saab kampaanias saab osaleda ka juhul, kui nutitelefoni ei ole. Endomondo rakendus veebis võimaldab sisestada treeninginfot ka käsitsi. Kampaania reeglitega saab tutvuda Liikumisaasta kodulehel.

Kampaaniaga liitunute motiveerimiseks loositakse alates märtsist kuni detsembrini igas kalendrikuus välja kolm väärtuslikku ja kasulikku auhinda. Kampaania lõpus lähevad kõikide regulaarselt liikumisharrastusega tegelejate vahel loosimisele 10 peaauhinda, milleks on nii spordivarustuse komplekte, aastaseid pääsmeid spordiklubisse, tasuta osalemiskordi rahvaspordiüritustel jne. Peaauhindade loosimises osalevad need, kes on aasta jooksul liikumisharrastusega tegelenud vähemalt sajal korral ja kõigi arvesse minevate treeningute pikkuseks on olnud vähemalt 30 minutit.