Mati Lilliallik toob välja 5 põhjust, miks kindlasti peab tulema Narva Energiajooksule ja Energiapäevale:

1. 2014. aasta on kuulutatud Liikumisaastaks – Narva Energiajooksul on hea võimalus üheskoos liikuda ja liigutada.
2. Mõtle järele, millal Sa viimati käisid Narvas, Ida-Virumaal – Narva Energiajooks ja Energiapäev annavad selleks suurepärase võimaluse.
3. Narva Energiajooks annab haruldase võimaluse kaasa lüüa Euroopa Liidu kõige idapoolsemal liikumisüritusel.
4. Narva Energiajooksul on hea võimalus võtta mõõtu Eesti Vabariigi peaministriga, kes on samuti stardis.
5. Narva Energiajooks ja Energiapäev on suurepärane üritus, kus veeta kvaliteetaega koos perega ja nautida kogu pere üritust.

„Tänavune Liikumisaasta toob starti nii uusi liikumishuvilisi kui ka juba kogenud jooksjaid. Narva Energiajooksu raames toimuvad Eesti meistrivõistlused poolmaratonis, kus on kohal Eesti jooksuparemik. Narva on jooksma või kõndima oodatud kõik, kes liikumist naudivad,“ kutsub Spordiürituste Korraldamise Klubi juhatuse liige, Mati Lilliallik, veel osalejaid registreeruma.


Narva Energiajooks on Eesti Energia, Narva Linnavalitsuse, Kultuuriministeeriumi ja MTÜ Spordiürituste Korraldamise Klubi algatusel loodud sündmus, mille eesmärk on innustada inimesi tervisespordiga tegelema ning tõsta Ida-Virumaa tähtsust Eesti kultuuri- ja spordimaastikul. Narva Energiajooks kuulub Selver Eesti Linnajooksude sarja. Narva Energiajooksul osalejad stardivad sel aastal taas Narva kesklinnast Peetri platsilt ning radadele oodatakse tuhandeid tervisesportlasi. Sellel aastal toimub jooksuga samal ajal esmakordselt Energiapäev, mis taaselustab energeetikute päeva läbiviimise traditsiooni Narvas. Kõik on oodatud Narva Energiajooksule ning meeleolukale Energiapäevale Narva linnuse hoovi.


Eesti Energia ühiskondliku vastutuse juhi, Kaja Kilgi, sõnul on osalejaid jooksule saabumas ka välisriikidest: ,,Hetkel on registreerinud inimesi 10 riigist. Meil on hea meel, et spordivõistlus ja meeleolukas kultuuriprogramm toovad piirilinna külastajaid ka väljapoolt, mis aitab tõsta Ida-Virumaa tähtust Eesti kultuuri- ja spordimaastikul,” sõnas Kilk. Lisaks Eesti tervisesportlastele stardivad Narvas jooksjad Soomest, Venemaalt, USA-st, Poolast, Taanist, Rootsist, Norrast, Lätist ja Prantsusmaalt.

Peakorraldaja, Mati Lillallik, soovib kõikidele Eestimaalastele vägevat Liikumisaastat, lisades, et kes jaksab ennast kehaliselt liigutada, on ka vaimselt heas vormis ja tal on rohkem energiat.