Anton Kaljula, Hiiumaa spordiliidu juhatuse esimees, sõnas telefonivestluses, et ehkki saartel on veel lund vähe, saavad huvilised juba siingi tahtmise korral talisporti teha. "Mõned harrastussportlased on sõitnud endale juba rajad välja, kuid peamised rajad vajavad veel lund juurde," ütles Kaljula. Ent kui ilm peaks püsima soodsana, on Kärdla-Paluküla, Mangu-Tahkuna ja Leemeti suusarajad juba õige pea täies mahus valmis.

Kui talisport ei paku huvi, on võimalik tegeleda siseruumides ka pallialadega, võimlemisega ja kergejõustikuga. Kaljula hinnangul on Hiiumaa peamine trump siiski ta looduslikud võlud. "Kui sporti ei taha teha, võib minna ka matkama. Hiiumaal on mitu RMK metsarada, mis on väga huvitavad," ütles Kaljula.

Ametlikult avatakse spordihooaeg Hiiumaal aga juba sel laupäeval, 25. jaanuaril, kui Kärdlas viiakse läbi järjekordne korvpalliturniir Kärdla Cup. Talvehooaja teine tippsündmus, lisaks ratsutamisvõistlustele, on Hiiumaa II suusamaraton 23. veebruaril, Malvastes.

Spordimelu saab tõsisema hoo sisse aprillis, kui lumi peaks juba olema ära sulanud ja kevadised ilmad lubavad juba ka staadionitel-kergteedel sportida. Kaljula tõi välja, et Hiiumaal on populaarsust kogunud eelkõige disc golf, jooksmine, võrkpall, orienteerumine ja petank, mida saab harrastada erinevatel üritustel.

Maratonihundid saavad end proovile panna 7. juunil, kui Kõpus kõlab stardipauk 42 km jooksule. Kui nii pikka maad ei jaksa/taha joosta, tuleb kindlasti kohale tulla Kassari jooksule, kus on võimalik end liigutama panna 3.8, 8.2 ja 20.6 km distantsidel. Triatlonifännidele on samuti mõeldud: Luidja triatlon toimub ka sel aastal.

Kuna Hiiumaa on ümbritsetud veega, on alati võimalik ka ujuma minna, kuid veetemperatuur kõrgeks kunagi ei tõuse.

Kui ei soovi ise osaleda spordiüritusel, küll aga tahaks nautida melu, siis ka sellele on mõeldud. 1.-3. augustini kestavad Hiiumaal Kärdla Ratsupäevad, millega paralleelselt toimub Kärdla kohvikutepäev 2. augustil. "Umbes seitse kilomeetrit jalutavad külalised sel ajal läbi, sest kohvikuid on niivõrd palju," kommenteeris Kaljula.

Kui muretsed aga ekstreemspordihuviliste laste ja noorte pärast, siis nende jaoks on rulakausid Kärdlas ja mujalgi.

Mitu üritust on veel selgumisel aasta lõikes, kuid Hiiumaa Spordiliit rõhub eelkõige tuttavate sündmuste suuremaks tegemisele. Osad spordiklubid on taotlenud raha juurde, et korraldada veelgi rohkem üritusi, loodetavasti taotlused rahuldatakse.