Lastejooksud toimuvad samal päeval aset leidva 3. Tartu Linnamaratoni (42,2 ja 21,2 km) ning Tartu Sügisjooksu (10 km jooks ja kepikõnd) raames. Möödunud aastal oli lastejooksudel osalejaid 2144.

“On märkimisväärne, et kõigest paari aastaga on üritus nii populaarseks saanud,” sõnas Klubi Tartu Maratoni lasteürituste projektijuht Marianne Võime. “Kui võtta kõrvale teiste Klubi Tartu Maratoni lasteüritustel osalejate arv, on selge, et ka Tartu Linnamaratoni lasteüritused on nii vähese ajaga jõudnud juba väga suure hulga laste südametesse.”

“Esimesel aastal oli osalejaid pea 1600, teisel aastal juba üle 2000, tänavu oleme valmis 2500 nooreks jooksusõbraks,” lisas Võime. “Sport on rõõm ning mida rohkem me seda spordirõõmu lastele saame pakkuda, seda parem on ka meie, korraldajate, meel!”

3. Tartu Linnamaratoni TILLUjooksudele ning MINImaratonidele saab registreerida alates tänasest, 29. septembrist Klubi Tartu Maratoni veebilehel.

Üritus on kõigile lastele tasuta. Valida saab kolme distantsi vahel: 400 meetrit, 600 meetrit ja 1 km vastavalt vanusele. Start antakse Uueturu tänaval, Tartu Kaubamaja parklast. Finišeeritakse Tartu Raekoja platsil.

Kõiki lapsi ootab finišis medal, diplom ja väike auhinnakott. Tegemist ei ole võistlusega, kõik lapsed saavad rinnanumbri numbriga 1.

Lisaks lastejooksudele toimuvad 4. oktoobril 3. Tartu Linnamaratoni ja Tartu Sügisjooksu põhidistantsid. Jooksuürituste täispika programmiga ning rohkem infot ürituste kohta leiab Klubi Tartu Maratoni veebilehel: https://www.tartumaraton.ee/