Tartu Mini Nelikürituse sarja kuuluvad lisaks Tartu Rattamaratoni lasteüritustele ka talvise Tartu Maratoni, kevadiste Tartu Jooksumaratoni ning Tartu Rattaralli lasteüritused. Tänavu on sari küll kolmetapiline, sest kehvade lumeolude tõttu jäi Tartu Maraton ära.

„Talv tegi lisaks tuhandetele suusasõpradele meele mõruks ka kõige väiksematel, kes ootasid pikisilmi võimalust koos maratonijänestega suusatama minna. Hea on tõdede, et vaatamata ühe ürituse ärajäämisele on lasteüritustel rekordiliselt neid, kes on kõikidest toimunud üritustest osa võtnud ning kelle rahvasportlik eeskuju on aasta jooksul nakkav olnud paljudele eakaaslastele,“ ütles Klubi Tartu Maraton projektijuht Kunnar Karu. „Praeguseks on kaks etappi läbinud veidi enam kui 1700 last, mis on väga aukartustäratav number. Olen üsna kindel, et enamik neist lastest tuleb ka viimasele etapile”.

Möödunud aastal osales Tartu Mini Nelikürituse sarjas 722 last.
Kõik Tartu Mini Nelikürituse sarja lõpetanud on oodatud suurele tänuüritusele Tartu Lõunakeskuses 5. oktoobril. Igale sarja kõikidel etappidel osalenutele on kingituseks eriline T-särk.

4. oktoobril, päev enne Tartu Mini Nelikürituse sarja lõpetamist antakse punkt laste spordihooajale 3. Tartu Linnamaratoni lastejooksudega Tartu südalinnas.

Kõik Klubi Tartu Maratoni lasteüritused on lastele osalemiseks tasuta. Iga lõpetaja saab medali, diplomi ja auhinnakoti.

Registreerimine SEB 17. Tartu Rattamaratoni lasteüritustele on avatud alates tänasest Klubi Tartu Maratoni veebilehel.