Sellest tulenevalt paluvad korraldajad võistlusel osalejatel arvestada lisaajakuluga ning jõuda Võsule võimalikult vara.

Heaks emotsiooniks ja stressivaba ettevalmistuse tagamiseks soovitavad korraldajad maratoni distantsil osalejatel kohal olla vähemalt 1 tund enne võistluse algust, st hiljemalt kell 08.00 ja teistel distantsidel osalejatel vähemalt 1,5 tund varem, st hiljemalt 09.30.

Südasuve Maratoni maratoni distantsi start antakse laupäeval, 12. juulil kell 09.00 Vihula Vallavalitsuse hoone eest. 15 km ja 7 km startijad lastakse rajale vastavalt kell 11.00 ja 11.02.

Võistlusest osavõtjatel soovitatavad korraldajad autoga liikuda Sadama tänavat mööda ja parkida see Vihula Vallavalitsuse kõrval asuvasse mereäärsesse parklasse või Tallinna poolt tulles Võsu sissesõidu tee äärde.

Võistlustel mitteosalejatel palutakse Võsu alevikku siseneda Tallinna/Käsmu poolt. Asula külastajaid suunatakse parkima Käsmu poolsesse Võsu sissesõitu, tee äärde.

Võsut ümbritsevatel teedel on võistlejate ohutuse tagamiseks liikluskiirus piiratud 50 km/h. Asulas sees soovitavad korraldajad võimalusel mootorsõidukiga mitte liigelda.
Ristmikel, sisse- ja väljasõiduteedel on turvafirma G4S reguleerijad. Operatiivsõidukitele ja ühistranspordile tagatakse ligipääs.

Südasuve Maratoni distantsid läbivad Võsu alevikus järgnevaid tänavaid: Mere, Tõusu, Rakvere tee ja Eha.
Korraldajad paluvad tähelepanu liikluses ja vabandavad ette kõikide tekkida võivate ebamugavuste eest ning loodavad mõistvale suhtumisele. Kohalikke elanikke ja suvitajaid oodatakse võistlejatele kaasa elama ja ergutama.

Südasuve Maratoni korraldaja on MTÜ Rakvere Maraton koostöös Vihula Vallavalitsuse ja toetajatega. Südasuve Maratoni stardiprotokollis on kirjas üle tuhande osaleja.

Lisainfo võistluse kodulehelt: http://sydasuve.eestimaraton.ee/