Liikumisnädala avas kultuuriminister Indrek Saar, kes saatis Solarise keskusest teele grupi kepikõndijaid, kes Kepikõnni Liidu asepresidendi Rene Meimeri juhendamisel läbi kesklinna kõndisid ja kutsusid linnakodanikke üles rohkem aktiivsed olema.

Eeskuju näitasid veel MMil pronksi võitnud Erika Kirpu, epeevehklemises juunioride maailmameister Katrina Lehis ja korvpalliklubi BC Kalev/Cramo mängija Janar Soo.

Kultuuriminister Indrek Saar tundis rõõmu, et üha rohkem Eesti inimesi leiab tee spordirajale või- saali ning tunnustas ürituse korraldajaid ettevõtlikkuse eest. „Sellised liikumist propageerivad üritused on kindlasti vajalikud, kuna aitavad üha rohkematel inimestel leida tee spordi juurde ja tekitada liikumisharjumust. On oluline, et meil oleks aktiivseid inimesi, kes oma tegevusega teistele eeskuju näitavad ja kutsuvad üles olema aktiivsemad,“ rääkis Saar.

Liikumisnädal on osa Rahvusvahelise Spordi ja Kultuuri Liidu ISCA kampaaniast NowWeMOVE (Nüüd me liigume) ja ürituse suurem eesmärk on saada 2020. aastaks veel 100 miljonit inimest üle Euroopa liikuma.
MOVE Week Eesti peakorraldaja Tiina Kiislari sõnul on nädala jooksul mõeldud nii noortele kui ka vanematele inimestele ning oodatud on väga erineva tasemega osalejad. „Mul on väga hea meel näha, et meie liikumisnädalaga on liitunud nii palju erinevaid liikumist propageerivaid üritusi ning kuna üritused on oma stiililt ja raskuselt väga erinevad, siis olen kindel, et igaüks leiab endale sobiva. Samuti on mul hea meel näha, et ka ettevõtted panustavad üha rohkem sportimisse ja spordi toetamisse. Positiivse näitena saan välja tuua MOVE Weeki suurtoetaja Coca-Cola, kes lisaks erinevatele liikumist propageerivate ürituste toetamisele paneb suurt rõhku ka enda töötajate liikumisharjumuse tõstmisele, olles nii eeskujuks ka teistele ettevõtetele,“ sõnas Kiislar.

Eestis aitab liikumisnädalat läbi viia Eestimaa Spordiliit JÕUD ning ürituse suurtoetaja on Coca-Cola. Rohkem infot MOVE Week Eesti ürituste kohta leiate SIIT.