Tegemist on klubiga, mis esmalt keskendunud jalgrattaspordile. Sügisel, talvel ja kevadel teeme ka muid asju. Selleks, et võtta osa klubi üritustest ei pea olema üldse mitte klubiliige. Lihtsalt tule ja osale!

Hetkel oleme kepikõnnilainel. Kepikõnd on hea spordiala, sest liikumise kiirus sobib ka algajatele. Metsa kedagi ei jäeta. Enne iga kõndimist räägime lahti ka kepikõnni tehnika. Oodatud on nii naised, kui ka mehed. Ühistreeningud on tasuta.  

Eks ole ikka nii, et kui korra juba tuled, siis hakkadki käima. Koos ju hoopis lõbusam. Põhiline arvamus kepikõndijate hulgas on see, et ega üksi küll ei viitsiks sellist ringi teha,kuid koos läheb aeg hoopis rutem. Hetkel on enamus trenne toimunud Pirita metsas, aga kindlasti liiguvad ühistrennid ka linna teise otsa. Ajaliselt kõnnime tund kuni poolteist. 

Olen arvamusel, et kunagi pole hilja alustada. Kingid endale mõnusa enesetunde ja veedad toredalt aega. Ilmselt leiad sõpru või vähemalt mõttekaaslasi! Tegelikult on nii, et kui punaste põskedega koju jõuad ja tassikese kuuma teed  jood, siis alles see õige tunne tuleb. 

Panen siia kirja ka kepikõnni plussid:

- Tõstab energiakulu tavalise käimisega võrreldes kuni 55%
- Tõstab südame löögisagedust kuni 17 lööki minutis
- Suurendab hapnikutarbimist tavalise käimisega võrreldes kuni 58%
- Parandab hästi aeroobset vormi.
- Ei koorma põlvi ega teisi suuri liigeseid ning on seetõttu turvaline ala ka ülekaalulistele.

Kohtume liikumas,

Janika Berning

Hea lugeja! See artikkel on saadetud läbi Delfi "Saada kaastöö" rubriigi. Kirjuta huvitavatest üritustest, õpetlikest kogemustest ja muust põnevast ka sina!