„Senine Tartu Neliküritus hakkas oma senisel kujul ajale jalgu jääma ja vajas muutusi. Ellu kutsutud muudatuste eesmärk on kaasata sarja nii täna Neliküritusest välja jäävad maratonid kui ka lühikesed distantsid. Sellega suurendada kaasatute hulka, anda osalejatele rohkem variatiivsust, võimalusi ka vigade parandusteks ja liita kõikidel maratonidel kõikidel distantsidel osalejad võrdselt üheks pereks,“ selgitas Klubi Tartu Maraton juht Indrek Kelk muudatuste tagamaid.

Uuele sarjale hea nime leidmine on aga usaldatud avalikkuse hoolde. Kõik soovijad võivad oma ideed uue nime kohta saata aadressile tartumaraton@tartumaraton.ee hiljemalt 27. oktoobriks. Parima nime pakkujat premeeritakse 300 euroga. Täspemalt loe konkursi tingimustest uudise lõpust.

Uus sari ühendab talvise Tartu Maratoni, kevadised Tartu Jooksumaratoni ja Tartu Rattaralli, suvise Tartu Rulluisumaratoni ning sügisesed Tartu Rattamaratoni ja Tartu Linnamaratoni. Kui varasemalt läksid Tartu Nelikürituse arvestuses kirja vaid Tartu Maratoni, Jooksumaratoni, Rattaralli ja Rattamaratoni tulemused, siis alates uuest hooajast arvestatakse nelja parema tulemusega üritust.

See tähendab, et juhul, kui osaleja teeb aasta jooksul kaasa kõigil kuuel üritusel, lähevad punktiarvestusse need neli, mis tal kõige paremini välja tulid. Nelja parima välja selgitamiseks kasutatakse valemit, mis arvestab võistleja kohta ja seda, kui palju oli konkreetse ürituse distantsil kokku võistlejaid ning annab seejärel osaleja sooritusele punktilise väärtuse, mis jääb üldjuhul 1000 ja 1 vahele.

Kõrgemalt on võrreldes teiste üritustega väärtustatud Tartu Maraton ja selle eest on võimalik pisut rohkem punkte saada. Punktiarvestusse lähevad ka kõikide ürituste lühemad distantsid, kuid nende eest saab võrreldes samade ürituste pikkade distantsidega vähem punkte.

„Uuest sarjast võidavad kõik need, kes seni on Neliküritusest kõrvale jäänud, kuni mõni senisest neljast sarja kuuluvast maratonist ei ole erinevatel põhjustel jõukohane olnud. Nüüd saab soovi korral mõne maratoni tegemata jätta, aga siiski olla mängus kaasatud,“ ütles Kelk.

„Võidavad tugevad rulluisutajad, kes seni ei ole oma tugevust sellel alal saanud realiseerida sarja kokkuvõttes. Kindlasti võidavad ka lühikese maa osavõtjad, kes täna on olnud paremustabelist väljas. Uue punktisüsteemiga võidavad ka tugevad üksikalade tegijad, sest võit on senisest rohkem väärtustatud ja väga tugev jooksja võib kahelt jooksult kogutud võitudega konkureerida sarja esikohale ka siis kui teeb keskpärases tulemused kahel teisel maratonil. Seega võib öelda, et võidavad peaaegu kõik ja kaotajaid pole“.

Uue sarja reeglitest, punktiarvestuse põhimõtetest ja kõigest muust vastavast saab täpsemalt lugeda Tartu Maratoni kodulehelt.

Nimekonkursi tingimused:

1. Nimi peaks iseloomustama uut ürituste sarja, mis hakkab alates 2015. aastast ühendama kõiki kuut Klubi Tartu Maraton üritust.

2. Saada kiri aadressile tartumaraton@tartumaraton.ee, pane e-maili pealkirjaks “Nimekonkurss 2015”, kirja sisus peaks olema uue sarja nimi ja nimepakkuja kontaktandmed.

3. Konkurss kestab kuni 27. oktoobrini 2014.

4. Parim nimi selgitatakse välja hiljemalt 31. oktoobriks 2014 ning parima nime pakkujat premeeritakse 300 euroga.

5. Kui valituks osutub nimi, mida on pakkunud mitu konkursil osalejat, läheb auhinnaraha nende vahel võrdselt jagamisele.