Ilm soosis tänaseid võistlejaid, keda pikemale distantsile oli registreerunud 683. Favoriitidena startisid tänasele võistlusele eelmise aasta võitja Alfredo Moreno ning üleelmise aasta võitja Bartosz Chojnacki. Eesti lippu hoidsid kõrgel Kert Keskpaik ning Danila Ruusu, kel mõlemal üks SEB Tartu Rulluisumaratoni võit taskus.

10,2 kilomeetri peal oli eraldunud 29-meheline juhtgrupp, kus sees kõik favoriidid. Liider oli Wojciech Baran, kellele järgnesid eestlased Vahur Valvas ja Jarek Mäestu. Vahe peagrupiga oli napilt alla minuti. Poolel maal eraldus omakorda kolmemeheline liidergrupp, kuhu kuulusid Kert Keskpaik, Nikolay Yugay ja Wojciech Baran. Vahe peagrupiga, kuhu kuulus ka eelmise aasta võitja Alfredo Morena, oli poolel maal juba üle minuti.

24,1 kilomeetri vahefiniši võidu noppis Kert Keskpaik napi eduga Nikolay Yugay ees. Vahe peagrupiga suurenes jõudsalt ning 10 kilomeetrit enne lõppu oli selge, et sõidu võit otsustatakse just nende kolme mehe vahel. "Kuna vigastasin eile sprindis reie sisekülge, ei tahtnud mingil juhul asja lõpu peale jätta." sõnas võitja Kert Keskpaik.
Paar kilomeetrit enne lõppu kiirendas Kert Keskpaik ja Kerdi tempoga suutis kaasa minna vaid Wojciech Baran."3 kilomeetrit enne lõppu ma vajutasin ühe tõmbe ja Lugai jäi maha. Sain vähemalt ühest lahti."

Otsustavas finišiheitluses pani hoolimata jalavigastusest oma paremuse maksma Kert Keskpaik ning teenis oma teise SEB Tartu Rulluisumaratoni võidu. "Võimas! Ma ei oskagi midagi muud öelda."

Teise koha omanik Wojciech Baran suutis peale võistlust öelda vaid "Ma olen väga väsinud." Samas lubas poolakas, et tuleb järgmine aasta kindlasti tagasi.

Naistest oli parim lätlanna Laima Kaufina, kes edestas valgevenelannat Marina Zuevat. Parima eestlasena oli kolmas Enel Kõrva.

Tulemusi saab näha SIIT!