Kepikõnd on suurepärane võimalus tervislikuks liikumiseks ükskõik millises vanuses ja füüsilises vormis inimesele. Keppidega saab kõndida igal pool ja igal aastaajal, see ei vaja erilisi tingimusi – kõndida saab metsas, pargis, linnatänavail, maanteel, rannas ja rabas. Kepikõndi võib teha nii hea enesetunde kui ka sportliku vormi saavutamiseks ja hoidmiseks. Kuna kepikõndi saab harrastada koos sõbra või seltskonnaga, pakub see rõõmu ühisest tegevuses, lõõgastab vaimu ja tõstab tuju.

Et propageerida liikumisharrastust, kaasata ulatuslikumalt elanikkonda korrapärasele tervisekäimisele ning muuta regulaarne liikumine inimeste elustiili osaks, korraldab Eesti Spordiselts Kalev 2014 aastal tervisekäimise sarja 19 etappi erinevatel käimis- ja matkaradadel üle Eesti (Ida-Virumaa, Lääne-Virumaa, Läänemaa, Valgamaa, Harjumaa, Tallinn, Tartu, Pärnu).

Valida on erineva pikkusega hästi tähistatud radade vahel (2, 3, 4, 5, 7, 10 ja 15 km olenevalt etapist). Kavas on tervisekäimised linna, -kultuuri ja loodusõpperadadel. Alati on olemas kindel stardi- ja finišikoht. Igal etapil saab laenutada käimiskeppe, enne rajale minekut tehakse soojendusvõimlemine ning peale etappi toimub kõikide osalejate vahel auhindade loosimine. Igal käimisüritusel on sul võimalik saada kaks IVV templit, käimiskordade ja kilometraaži eest, mis pannakse vastavatesse käimispassidesse.

Eesti Spordiselts Kalev on Rahvusvahelise Rahvaspordi Liidu (IVV) ainuke esindaja Eestis.