Eesti Ööjooks on seitsmest osavõistlusest koosneva Selver Linnajooksude sarja neljas etapp. Sarja kuldraja arvestuses on Ööjooksu 10 km distants.

Sportlik laupäev Rakveres algab kell 18.30 lõbusate Mõmmi lastejooksudega, mille kõige pisemad osalejad võivad olla isegi alla aasta vanused. Mõmmijooksude distantsid on vanusepõhised ning jäävad vahemikku 250–640 meetrit. Iga Mõmmi lastejooksu lõpetaja saab meenekoti, Mõmmi limonaadi ja magusa suutäie Pihlaka kondiitrilt.

Kell 15.00 on Rakvere Keskväljakul avatud sporditurg.

Kell 16.00 alustavad Keskväljakul Mõmmi tegevuste telgis tööd näomaalijad, kus tasuta näomaalingu saavad Mõmmi rinnanumbri alusel kõik pesamunad.

Kell 21.00 avatakse Eesti Ööjooksu stardikoridorid. Stardikoridori pääsemise ja osalemise aluseks on seljas olev Ööjooksu ametlik särk. Särki mittekandvad osalejad diskvalifitseeritakse finišiprotokollis.

Eesti Ööjooksu "Raju Rakvere" 10 km distantsile antakse Rakvere Keskväljakul start kell 21.30. Kell 21.35 antakse lähe "Lahe Rakvere" 5 km osalejatele. Kell 21.35 stardivad ka mõlema distantsi kepikõndijad ja laspevankritega osalejad ning Oriflame Kostüümijooksul osalejad.

Stardigrupid paiknevad stardikoridoris vastavalt grupi numbrile:

Stardigrupp 1: 10 km (ennustatav lõpuaeg 29-39 min)

Stardigrupp 2: 10 km (ennustatav lõpuaeg 40-49 min)

Stardigrupp 3: 10 km (ennustatav lõpuaeg 50-59 min)

Stardigrupp 4: 10 km (lõpuaeg 1-2 h vahel)

Stardigrupp 5: 5 km osalejad (jooksjad)

Stardigrupp 6: Oriflame Kostüümijooksul osalejad

Stardigrupp 7: mõlema distantsi kepikõndijad ja lapsevankritega osalejad

Rada on 5 km pikkune ja 10 km distantsil osalejad läbivad seda kahel korral. Kilomeetri tähistused asuvad igal kilomeetril ja 5 km ringil on üks joogipunkt.

Kõik põhidistantsidel osalejad saavad Viking Line´lt kinkekaardi edasi-tagasi reisiks Helsingisse, kahele. Kõik 10 km lõpetajad saavad finišis Eesti Ööjooksu medali. 5 km ja 10 km distantsi registreerumishinnas sisaldub Eesti Ööjooksu hingavast materjalist võistlussärk.

Esimesed 100 finišisse jõudvat kostümeeritud osalejat saavad Oriflame´lt finišijoonel kauni kingituse. 10 km parimaid kolme naist ja meest tunnustatakse karikate ja toetajate auhindadega Rakvere Keskväljakul kell 22.30.

Eesti Ööjooksule saab veel registreerida 12. augusti südaööni internetiaadressil www.ööjooks.ee või kohapeal võistluskeskuse sekretariaadis Rakvere Spordikeskuses.

Ööjooksu stardimaterjale väljastatakse 14. augustil kell 16:00-21.00 ja 15. augustil kell 12.00-21.00 võistluskeskusest, mis asub Rakvere Spordikeskuses (Kastani 12).

Võistluskeskuses on kohapeal pesemine, pakihoid, riietumisvõimalus, stardimaterjalide ja särkide väljastus. Lisaks on võistluskeskuses kell 20.00-23.30 avatud lastehoid.

Rinnanumber väljastatakse ainult 10 km distantsil osalejale. 5 km "Lahe Rakvere" distantsil rinnanumbrit ei väljastata, kuna tegemist pole võistlusdistantsiga. Starti pääsemise eelduseks on särk.

Rakvere linna liiklus on võistluspäeval osaliselt suletud alates kella 8.00st ja ulatuslikult on liiklus linnas piiratud alates kell 18.00, mistõttu peaksid autojuhid kesklinnas liigeldes varuma aega ja kannatust või valima alternatiivse sõidutee. Samuti tuleb juhtidel jälgida ajutisi liikluskorraldusvahendeid ning reguleerijate märguandeid ja soovitusi.

Eesti Ööjooks on Rakvere Maraton MTÜ algatusel loodud sündmus. Mittetulundusühing on loodud 2010. aastal regulaarse liikumise suurendamiseks Eestis.

Lisaks Eesti Ööjooksule kuuluvad linnajooksude sarja Tartu Kevadjooks, Rapla Selveri Suurjooks, Narva Energiajooks, Jüri Jaansoni Kahe Silla jooks, SEB Tallinna Maraton ja Paide-Türi Rahvajooks.