Veel nädal tagasi Viljandi Järvejooksul jäi peale Fosti, kes edestas Mukungat 17 sekundiga. Nüüd on distants pea kaks korda pikem ja mõlemad mehed on taas võiduhimust pakatamas.

„Viljandis väänasin jalga ja pidin valu tõttu kuskil kümme sekundit kõndima. See õnnetus rikkus mu jooksu. Pühapäeval loodan Jooksumaratonil terve püsida,“ rääkis Mukunga, kes loodab nüüd revanši võtta. „Maastikujooks on mu lemmik ja pühapäevaks on Fosti alistamise taktika paigas“.

Roman Fosti on võidutsenud Tartu Jooksumaratonil viimasel kahel aastal järjest ning ta loodab ka sel aastal esikohta kaitsta. Kui eelmisel aastal oli juba enne starti selge, et ilmselt keegi Eesti parimale maratoonarile vastu ei saa, siis sel aastal on Mukunga näol vähemasti sama kiire mees temaga koos joonele asumas.

„Distants on natuke pikem kui Viljandis ja tahaks loota, et pigem on eelis mul,“ arvas Fosti. „Lähen iga võistlusega aina paremasse vormi. Eks näis, kuidas pühapäeval enesetunne on. Võidab see, kes jookseb targemini!“
Ta lisas, et sihib kindlasti ka eelmisel aastal joostud eelstaste rajarekordit 1:15.30, kuid rekordi alistamine sõltub suuresti ka Mukunga jooksust ja taktikast.

Roman Fosti lisas, et 33. Tartu Jooksumaraton on tema jaoks üks oluline ettevalmistav jooks enne augustis toimuvat Pekingi MMi maratoni.
Homme toimuvale Tartu Jooksumaratonile on registreerunud viimastel andmetel 4301 jooksjat ja kepikõndijat. Täna toimuvad algusega kell 11 Tartus, Tähtvere spordipargis lasteüritused, mis toovad kokku üle 4000 väikse jooksja. Lisaks toimub kell 12 ka Heateo Jooks, kus osaleb ligikaudu 1500 inimest.