„Oleme väga tänulikud kõigile osalejatele, kes täna jooksma ja kepikõndima tulid. Võin öelda, et 8481€ on peaaegu see summa, mille lootsime koguda. Arvasime ise, et 9000€ oleks ideaalne eesmärk. Sellest jäi natuke puudu, aga loodetavasti saame selle ülejäänud summa järgmistel Lastefondi heategevuslikelt üritustelt kokku,“ rääkis Lastefondi tegevjuht Sandra Liiv.

4,3km pikkune distants kulges Tähtvere spordipargis ja Dendropargis. Vaatamata kohatisele pisut mudasele rajale kogunes sel aastal Heateo Jooksule rekordiline arv jooksjaid ja kepikõndijaid. Eelmise aasta number ületati ligikaudu 100 osalejaga.

„Panin kohapeal olles tähele, et paljud kahtlesid pisut meie selle-aastases raha kogumise eesmärgis. Aga saan kinnitada, et ülekaaluliste laste tervislike eluviisideni aitamine on väga vajalik küsimus, millega tuleb praegusel ajastul, kus laste igapäevaelu dikteerib suuresti tehnoloogia, ennekõike tegeleda,“ lisas Liiv.

„Mul läks stardis silm märjaks, kui nägin nii palju häid Eesti inimesi, kes tahavad head teha,“ kommenteeris tänast heategevuslikku ettevõtmist ka ise jooksul osalenud Klubi Tartu Maraton direktor Indrek Kelk. „Heateo Jooks on ettevõtmine, mille algatamise üle võib ääretult uhke olla“.

Heateo Jooks toimus samal päeval ja kohas 33. Tartu Jooksumaratoni lasteüritustega. Homme stardib aga 33. Tartu Jooksumaratoni põhidistantsidele üle 4300 jooksja ja kepikõndija.