Sügispäevad algasid juba esmaspäeval ja algasid sportlikult - suure ühise hommikuvõimlemisega. Sportlik algus sai jätku muuhulgas aeroobika ja labürintorienteerumise näol. Mina otsustasin proovida võimalust püüda pärastlõunasel Emajõel kala.

Teravust peab hoidma

Sisevete Saatkonnani sammudes üritasin endamisi leida ühisosa tervisespordi ja kalapüügi vahel.  Värske õhk? Mitte ainult. Alustasime õngede ettevalmistamisega, mis nagu selgus, on äärmiselt peen näputöö. "Püüdmise ajal napsu võtta ei saa - teravust tuleb pidevalt hoida." tõdes meid õpetanud kalamees. Enne püüdma asumist tuleb ära teha korralik eeltöö ning taktika paika panna. Mida ja kus püüda? Tegemist ei ole absoluutselt naljakate küsimustega - erinevate kalade, veekogude, põhjade jaoks on erinevad õnged, landid ja söödad. Kui tunned, et ei suju, muuda taktikat! Osa taktikast oli ka koha sissesöötmine - viskasime vette spetsiaalset söögisegu, et kalu kohale meelitada.

Adrenaliin ja võistlusmoment

Ja läkski püügiks. Tunne oli üsna ärev, kuigi võimalused päris suurt purakat ei olnud üleliia suured. Esimese kala sai kaasüritaja - viidikas! Peab ütlema, et minu kätevärin läks viidika suurust nähes üle -sellest ikka jagu saan. Värin asendus hoopis võistlusmomendiga - kui tema saab, saan mina ka. Natukese aja pärast värises ka minu kork. "Näe, näkib! Haagi!" elavnes õpetaja. Kuna ma öeldust täpselt aru ei saanud, tutvustati mulle natuke tehnilist ampluaad. Väikesed korrektuurid tehnikas tõid kiirelt kaks viidikat. Kala, isegi väikest, välja tõmmata on paras adrenaliin. Võidutunne.

Õhtul teetassi taga olin päris väsinud. Värske õhk ja pingeline püük olid võtnud oma. Tagasi mõeldes on paralleele tervisespordiga rohkem kui üks. Taktikaline tarkus, trenn, kogemused ja lõpuks võistlusmoment. Kui mitte kaaskalastajaga siis kalaga. Need võitlused ei pruugi olla marliini ja Santiago moodi Hemingway kuulsas romaanis, kuid olen kindel, et meriforelli alistamine pakub suurt rahulolu. Viidikast meriforellini on pikk maa minna, aga mina igal-juhul ostsin täna endale õnge.

Tartu Sügispäevad lähevad edasi! Vaata Tudengipäevade programmi SIIT!