Vana-aasta õhtu üks populaarsemaid lubadusi on suveks vormi saamine. 100 päeva hommikujooksu peaks tulemusele natuke kaasa aitama, leiavad projekti algatajad Rasmus Kisel ja Tauri Tamm. "Kutsume teid kõiki üles käima hommikujooksudel ja nii 100 päeva järjest alates 26. veebruari hommikust kuni 5. juunini, mis tähistab nii kooliaasta lõppu kui ka suve algust. See aitab lisaks tervise edendamisele muidugi kaasa ka talvel kadunud rannavormi taastamisele," on kirjas katsumuse Facebooki lehel.

Katsumus algas seega täna ja kestab üle kolme kuu. Et osalejaid veidike motiveerida, lubavad noormehed, et katsumuse läbi teinud inimesed saavad kahelt entusiastilt ka sümboolse kingituse. Mille täpsemalt, jätavad noormehed esialgu enda teada.

Kisel ja Tamm rõhutavad, et iga inimene valiks endale igal hommikul sobiva ja pigem rahulikuma tempo, et "mitte peale esimest 500 meetrit kahesajase pulsiga kodu poole tagasi pöörata". Oluline on ka riietus, sest ehkki ilmad on läinud soojemaks, on hommikud siiski veel natuke krõbedavõitu. Võimaluse korral soovitavad noormehed leida endale mõni sõber või sõbranna kellega hommikul koos joosta - seltsis ikka segasem.

Katsumusest osavõtjatele on loodud grupp ka Endomondo trennirakenduses, kus võib teiste osalejatega end võrrelda ja näha, mis trajektoori pidi teised liiguvad.

Praeguseks on jah-sõna katsumusele andnud üle 1800 inimese. Tee seda sinagi siin ja mine jooksma!