Selleks tuleb täita registreerimisankeet veebilehel www.jooks.ee/olympiajooks ning teha linnuke lause „Osalen rahvaspordiüritusel esimest korda“ juures olevasse lahtrisse. Tasuta registreerimise tingimuste kohta loe juhendist Olümpiajooksu kodulehelt.

Liikumisaasta 2014 projektijuhi Aivo Normaku sõnul, on positiivne, et aasta-aastalt aina enam inimesi tegeleb liikumisharrastusega – enda ümber märgates võib inimesi märgata liikumas kergliiklusteedel, terviseradadel, metsaradadel. „Olümpiajooks on pidupäev kõigile, kes liikumisest rõõmu oskavad tunda. Samas loodame, et selle aasta Olümpiajooks on oluliseks sündmuseks ka neile, kes siiani veel rahvaspordiüritustel osalenud ei ole, sest koostöös EOK peatoetaja Pafiga tagatakse tasuta osalemise võimalus kõigile esmakordselt rahvaspordiüritustel osalejatele,“ ütles Normak, ja lisas: „Ei ole oluline, kas kulutada kümne kilomeetri läbimiseks 45 minutit või üks tund, esmatähtis on liikumisega kaasnev hea enesetunne. Just seda olümpiamängude printsiipi, et tähtis pole võit, vaid osavõtt, aitab Olümpiajooks loodetavasti ka teadvustada.“

Rahvusvahelise Olümpiakomitee egiidi all toimuv Olümpiajooks pakub liikumisrõõmu suurtele ja väikestele osalejatele. Olümpia- ja liikumisaasta puhul kannab Olümpiajooks nii sisuliselt kui ka visuaalselt varasemast veelgi enam olümpiavaimu ja –väärtusi.

Sel aastal toimub Olümpiajooks Tartus juba kolmandat korda, 2007-2011 toimus Olümpiajooks Ramirendi Kevadjooksu nime all Tallinnas. Eelmisel aastal osales Olümpiajooksul kokku 1439 inimest – raja läbis 1091 jooksjat, 81 käijat ja lasteolümpial osales 267 last.

Eesti Olümpiakomitee tegevust rahastatakse suures osas ettevõtete sponsortoetuste abil. EOK sponsorid on Elion Ettevõtted, EMT, ERGO, Ilves Extra, JCDecaux, Monton, NIKE, Olympic Casino Eesti, Paf Grupp, Silberauto.

Liikumisaasta 2014 on Kultuuriministeeriumi teema-aasta projekt, mille viib ellu Eesti Olümpiakomitee. Hüüdlausega „Terve Eesti eest“ on liikumisaasta seadnud eesmärgiks suurendada liikumisharrastusega tegelejate osakaalu elanikkonna seas. Inimeste liikuma innustamiseks viiakse aasta raames läbi erinevaid tegevusi ja kampaaniaid liikumisharrastuse alase teadlikkuse tõstmiseks ning tutvustatakse liikumisharrastusega tegelemiseks sobivaid võimalusi ja liikumisviise.