Uuringud näitavad, et Eesti lapsed liiguvad piisavalt kuni 8. eluaastani, kuid sellest vanusest alates on trend langev ja kooliealistest tegelevad spordi ja liikumisega vähemalt tund aega päevas 27% poistest ja 13% tüdrukutest. Vähene kehaline aktiivsus on üks põhjustest, miks rasvunud laste arv aastatel 2003-2012 kuuekordistunud on.

Eestis spordinädalat koordineeriva liikumisharrastuse katusorganisatsiooni Ühendus Sport Kõigile presidendi Gunnar Krafti sõnul on väga positiivne, et Euroopa Liidu institutsioonides pööratakse liikumisharrastusele aina enam tähelepanu. „Spordinädala algatus on kinnituseks, et riikide valitsuste tasemel ollakse teadlikumad liikumisharrastuse positiivsest mõjust rahva tervisele, töövõimele ja kindlasti ka inimeste heaolule ja meeleolule,“ ütles Kraft.

Spordinädal 2015 kalendrisse on juba kantud ligi 300 sündmust ja aktsiooni, millest üle 260 korraldavad üldhariduskoolid, kes kaasavad spordinädala tegevustesse enam kui 80 000 koolinoort. Korraldatavaid sündmusi ja tegevusi saab olema väga erinevaid. Organiseeritakse traditsioonilisi spordipäevi, matkapäevi, kohtumisi tuntud sportlastega jne. Arvukalt on koole, kes planeerivad spordi ja liikumise teemasid lõimida teistesse ainetundidesse, rakendada terve nädala vältel klassitundide ajal liikumisminuteid kergeks võimlemiseks ja vaimu virgutamiseks, vahetundides korraldatakse erinevaid liikumismänge jpm.

Spordinädalal on oodatud kaasa lööma kõik sõltumata vanusest, huvidest ja kehalisest vormist. Veebilehel www.spordinadal.ee on esitletud spordinädala sündmuste kalender, mis annab hea ülevaate toimuvatest üritustest ja sündmustest. Kui soovitud sündmust kalendrist ei leia, siis on kõigil huvilistel ka ise võimalus oma kolleegidele, sõpradele, perele omaenda spordi-, matka-, liikumis- vms päev korraldada. Sündmusi on oodatud korraldama kõik – ettevõtted, spordiorganisatsioonid, omavalitsused, kogukonnad, sõpruskonnad. Facebookis hoiab Spordinädala tegemistega kursis Eestimaa Liigub grupp (www.facebook.com/eestimaaliigub) #minaviitsin ja #Beactive märksõnade abil. Kõigi spordinädala sündmuste korraldajate ja osalejate vahel loositakse välja hulgaliselt auhindu.

Euroopa spordinädal on Euroopa Komisjoni uus algatus, millega soovitakse populariseerida sporti ja liikumisharrastust. Spordinädala eesmärgiks on tõsta elanikkonna liikumisharrastuse ja spordialast teadlikkust. Spordinädal 2015 läbiviijad on Ühendus Sport Kõigile, Kultuuriministeerium, Eesti Olümpiakomitee, Eestimaa Spordiliit Jõud, Eesti Koolispordi Liit, piirkondlikud spordiliidud. Spordinädal 2015 partnerid ja toetajad on Euroopa Komisjon, Eesti Kultuurkapital, Konsum, Tallink, Nike, Sportland.

Ühendus Sport Kõigile tegeleb liikumisharrastuse koordineerimisega Eestis. Ühendusse kuulub 56 spordiühendust ja – klubi. Ühendus Sport Kõigile on Eesti Olümpiakomitee ning maailma tervisespordi katusorganisatsiooni TAFISA liige.