1) Hinda olukorda. Esimese asjana soovitaksin anda hinnang oma praegusele olukorrale, et mõista, kus sa omadega hetkel oled. Hea oleks, kui teeksid seda kirjalikult, et planeerimine oleks tõhusam.
2) Sea konkreetne eesmärk. Järgmiseks küsi endalt, mida sa tahad saavutada? Selleks võib olla madalam rasvaprotsent, parem enesetunne, kõrgem energiatase, lihastoonuse tõstmine - eesmärke on erinevaid ja neid võib olla ka mitu, peaasi, et need üksteisega vastuollu ei läheks.
3) Ole realist. Kolmandaks küsi endalt, kas soovitud eesmärk on ka realistlik? Näiteks, kui sa pole varasemalt jooksmisega tegelenud, on vähetõenäoline, et suudad paari kuu pärast maratoni läbida. Parema elukvaliteedi ja hea vormis aluseks on elukestev sportimine ja aktiivne elustiil, mida aitab saavutada mõõdukus ja läbimõeldud tegevus.

Sportimisest ja treeningust kui kaalulangetamise abivahenditest saab sügavama ülevaate toitumisspetsialist Erik Orgu loengus SPORT, TOITUMINE JA KAALULANGETAMINE, mis toimub 29. septemberil 2015, algusega kell 18.00 aadressil Räägu 49. Loengus saavad vastuse küsimused: Millest alustada, kui liikumine on ülekaalu või rasvumise tõttu raskendatud? Kuidas valida endale sobiv treeningstiil? Kas eelistada vastupidavus- või jõutreeninguid?

Sportimise ja kaalulangetamise praktiline loeng toimub loengusarja TREENI TEADLIKULT raames, Tallinna Ülikooli Pedagoogilise seminari õppehoones Räägu 49, Tallinn. Loengu pikkus kuni 1,5 h. Osavõtutasu on 5 eurot (maksmine kohapeal, sularahas). Oma osalemissoovist anna palun teada: katrin.soidra-zujev@tlu.ee.

Kokku on detsembri keskpaigani iga teisipäev erineva teemaga loeng. Järgmised loengud samas sarjas:
06.10 Sportlik sooritus Hiina meditsiini abil edukamaks - Hiina meditsiini arst Rene Bürkland
13.10 Jõutreening - levinud vead ja müüdid? - Jõusaalitreener Ott Kiivikas
20.10 Taimsed toidulisandid, miks ja kellele? - Anestesioloogia-, operatiiv ja intensiivraviteenistuse ülemõde Tiiu Sinikas
27.10 Toitumisega taastumine mahu ja tippkoormuse perioodil - Toitumisnõustaja Margus Silbaum